Šport
62 ogledov

Vonnova se še ni odločila

lindsey vonn mali globus EPA
Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se še ni odločila, ali bo nastopila na uvodni tekmi svetovnega pokala alpskih smučark v avstrijskem Söldnu.

Ameriška zvezdnica je imela poleti precejšnjo smolo, saj je avgusta na pripravah na Novi Zelandiji utrpela poškodbo leve noge.

"Z velikim vznemirjenjem lahko napovem, da se odpravljam v Evropo in da bom v četrtek že na smučeh na snegu," je prek Twitterja navijače razveselila štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. "Da bo jasno, nisem se še odločila, ali bom tekmovala na prvi tekmi sezone. Odločitev bom sprejela v petek," je še sporočila Vonnova, ki je v nedeljo praznovala 31. rojstni dan.

Smukaška kraljica je po hudem padcu na svetovnem prvenstvu leta 2013 v Schladmingu in dveh težkih operacijah na desnem kolenu pripravila skoraj sanjsko vrnitev v beli cirkus. Čeprav je izpustila lanske olimpijske igre v Sočiju ter na letošnjem domačem svetovnem prvenstvu ni blestela, bronasta je bila le v superveleslalomu, pa je v minuli sezoni svetovnega pokala osemkrat zmagala ter osvojila mala kristalna globusa v smuku in superveleslalomu.

Vonnova je v skupnem seštevku zaostala le za drugouvrščeno Tino Maze in nosilko velikega kristalnega globusa Anno Fenninger. Čeprav je zaprisežena specialistka hitrih disciplin, je Vonnova odlična veleslalomistka. Leta 2011 je zmagala tudi v Söldnu. Edino zlato olimpijsko kolajno je osvojila na smuku v Whistlerju leta 2010.

Na startu štiri Slovenke

Uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach bo prvič po štirinajstih letih izpustila najuspešnejša slovenska alpska smučarka Mazejeva, ki se je odločila za enoletni tekmovalni premor. Mazejeva je s tremi zmagami med najuspešnejšimi udeleženkami söldenske premiere. Na startu sobotnega veleslaloma bodo štiri Slovenke Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik in Maruša Ferk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.