Šport
63 ogledov

Vonnova sporočila slabo novico

lindsey vonn Profimedias
Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je odpovedala nastop na uvodni tekmi nove sezone alpskega smučanja, ki bo prihodnji konec tedna v Söldnu.

lindsey vonn | Avtor: Instagram Instagram
Tako kot pretekla tri leta se najboljša alpska smučarka na svetu Američanka Lindsey Vonn tudi letos ne bo udeležila uvodne tekme sezone svetovnega pokala na ledeniku Rettenbach pri Söldnu. Kot je zapisala na Facebooku, se bo letos bolj posvetila hitrim disciplinam.

''Vesela sem, da sem spet doma v Vailu po natrpani dvotedenski turneji. Bilo mi j  v veliko veselje, da sem spoznala toliko navijačev, še posebej mladih deklet, ki se navdušujejo nad branjem moje knjige. Kmalu bom spet na smučeh, a na žalost ne bom potovala v Sölden. Razočarana sem, a moja cilja za to sezono sta smuk in superveleslalom. Vsem želim veliko sreče,'' je sporočila 31-letnica.

lindsey vonn | Avtor: Instagram Instagram
Vonnova je najuspešnejša alpska smučarka vseh časov, saj je v svoji karieri dobil kar 76 tekem za svetovni pokal, štiri velike in 16 malih kristalnih globusov. Lansko sezono je končala na drugem mestu skupnega seštevka in osvojila mali globus za zmago v smukaški razvrstitvi.

Kraljica hitrih disciplin je lani dobila kar pet smukov in po številu zmag v najhitrejši disciplini (38) prehitela tudi dolgoletno rekorderko Annemarie Moser-Pröll (36).

Uvodna preizkušnja nove sezone, veleslalom, bo na sporedu 22. oktobra, nadaljevanje sledi sredi novembra na Finskem, pravi boj pa se bo začel konec novembra s preizkušnjami v hitrih disciplinah v ZDA in Kanadi.

Vrhunec sezone 2016/2017 bo svetovno prvenstvo v St. Moritzu.

Komentarjev 1
  • izRODEk 11:38 15.oktober 2016.

    Vidno kronično nepotešena :)