Šport
25 ogledov

Vonnova trdno v sedlu

lindsey vonn EPA
Ameriška smučarka je pred nadaljevanjem svetovnega pokala v dobrem položaju, da si zagotovi sedmi mali kristalni globus v najhitrejši alpski disciplini.

Karavana ženskega alpskega smučanja je zbrana v Garmisch-Partenkirchnu, kjer se bo s sobotnim smukom nadaljevala letošnja sezona.

Medtem ko v skupnem seštevku poteka ogorčen boj med Tino Maze in Anno Fenninger, pa v smukaški razvrstitvi ni tako napeto.

V seštevku njene paradne discipline, v kateri je osvojila 32 od skupno 64 zmag, prednjači Lindsey Vonn, ki ima 79 točk prednosti pred drugouvrščeno Fenningerjevo. Mazejeva ima 41 točk manj od Avstrijke, med njima pa je z zaostankom slabih 100 točk za Američanko še Viktoria Rebensburg, ki pa zaradi poškodbe sezono že zaključila. Vonnova je od decembra do januarja nanizala tri smukaške zmage (Lake Louise, Val d'Isere, Cortina d'Ampezzo) in se trdno zasidrala na vrhu razpredelnice. Fenningerjeva v letošnji sezoni še nima zmage v najhitrejši disciplini, medtem ko je Mazejeva slavila v Lake Louisu.

V lovu na sedmi smukaški globus

Vonnova je od leta 2008 do 2013 osvojila šest zaporednih malih kristalnih globusov, po težavah s poškodbami v lanski sezoni pa se ji letos nasmiha že sedma lovorika. Američanka je še vedno v igri tudi za zmago v seštevku superveleslaloma, kjer za vodilno Fenningerjevo zaostaja za 32 točk.

Organizatorji so zaradi novozapadlega snega odpovedali četrtkov trening v Garmischu, kjer bo v soboto na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom. Do konca letošnje sezone je samo še peščica tekem. Karavana se bo iz Garmischa preselila v švedski Are, finale pa bo na sporedu v francoskem Meribelu.

Priprave na konec tedna v Garmischu:

 

Getting ready for this weekend! #core #globes #ProtectThisHouse #teamUA

A photo posted by Lindsey Vonn (@lindseyvonn) on Mar 4, 2015 at 4:07am PST

Komentarjev 5
  • McClain 16:38 06.marec 2015.

    da to je neverjetno! Kakšen come back!! Sam Bog ve koliko medalj iz največjih tekmovanj je šlo po vodi, ker Nemci niso prekinili več kot očitno tekme na neprimerni podlagi.

  • Papaja Popi 15:35 06.marec 2015.

    Lindsey je fenomen.Po takšnih poškodbah in po dveh letih , ko ni tekmovala, je več kot odlična.

  • dragec 12:42 06.marec 2015.

    Uh,škoda, kako bi bilo lepo, če bi se spremenil v sedlo.