Šport
61 ogledov

Vonnova ve, da je ravnala napak

lindsey vonn EPA
Ameriška smučarka Lindsey Vonn je pojasnila, zakaj je z družabnih omrežij umaknila sporni videoposnetek, na katerem je uničila smuči njenega opremljevalca Head.

Lindsey Vonn je drugo smukaško preizkušnjo v La Thuilu končala na drugem mesto in pred finalom v kraljevi disciplini, ki bo 16. marca v St. Moritzu, osvojila mali kristalni globus.

Američanka ima neulovljivo prednost (177 točk) pred drugouvrščeno Lariso Yurkiw, s tem pa si je predčasno zagotovila 20. globus v karieri ( 4 - veliki, 16 - mali) in izboljšala dosežek Ingemarja Stenmarka, ki je zbral 19 lovorik.

Vonnova je znova prevzela vodstvo v skupnem seštevku, kjer ima zdaj 43 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Laro Gut.

Pred sobotno tekmo v La Thiulu, na kateri je padla odločitev o najboljši smukačici sezone, pa Vonnova ni imela veliko razlogov za veselje. 

Petkov smuk je končala v snegu, Gutova pa je z drugo zmago na zadnjih treh tekmah prevzela vodstvo v boju za veliki kristalni globus.

Vonnova je v navalu jeze in razočaranja s kladivom uničila smuči proizvajalca Head in posnetek objavila na družabnem omrežju Facebook. Objavo je nato izbrisala ter svojemu opremljevalcu ponudila opravičilo.

''Video sem objavila zato, da bi izrazila svoja čustva, vendar zdaj razumem, da bi ga lahko nekateri napačno interpretirali. Hvala bogu, da so se vezi odpele in tako preprečile morebitne poškodbe,'' je povedala Vonnova.

''Ob vseh rekordih, ki jih podiram v letošnji sezoni, je še vedno težko dojeti, kaj počnem,'' je dodala 31-letnica, ki ima na svojem računu 76 zmag, deset manj od Stenmarkovega rekorda (86).

''Veličino mojih uspehov bom dojela šele po tem, ko bom končala kariero,'' je povedala Vonnova, ki bo novo priložnost za 77. zmago imela že danes.

Ob 11.15 bo v La Thilu na sporedu peti supervelelslalom letošnje sezone.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:55 23.februar 2016.

    Tolkla je po avtomatih in to popolnoma upravičeno ! Zaradi njihovega nedelovanja se je predlanskim polomila in sedaj je samo sreča pri padcu preprečila novo staro poškodbo !