Šport
132 ogledov

Vorkapić dodal piko na i

1/46
Žurnal24 main
Slovenska liga tajskega boksa je v soboto zvečer v športni dvorani Marof v Novem mestu dobila svoj epilog. Vzorno organizirano prireditev si je ogledalo okoli tisoč gledalcev, ki so videli deset borb.
Krka speljala nekaj gledalcev
Predsednik domačega kluba Scorpion gym Iztok Vorkapić je bil zadovoljen s prireditvijo. "Zdaj nas čaka nekaj dni počitka, nato pa bomo že začeli pripravljati vse za novo izvedbo lige," je še dejal glavni organizator, ki bi v dvorano bržkone privabil še kakšnega gledalca več, če v soboto zvečer Krka v dvorani Leona Štuklja v ligi NLB ne bi igrala proti Radničkemu.

Po štirih krogih se je Slovenska liga tajskega boksa z velikim finalom zaključila v soboto v športni dvorani Marof v Novem mestu. Od desetih borb na borilnem spektaklu Situla – The night of champions jih je devet štelo za naslov prvaka, medtem ko je bila zadnja prestižnega značaja.

Večer tajskega boksa v dolenjski prestolnici sta odprla Srb Aleksandar Gogić in član domačega Scorpion gyma Žiga Gril. Po sodniški odločitvi je prvi pas prvaka dobil Gril. Tudi druga borba med Žanom Ajnikom in Borutom Turkom se je končala s sodniško odločitvijo. Delilci pravice so bili enotni in zmago soglasno pripisali Ajniku. Tudi Čeh Michael Krčmar je po soglasni sodniški odločitvi premagal Hrvata Sama Petje. Četrta borba naj bi bila zgodovinska, saj smo prvič v zgodovini Slovenije videli klubski obračun, toda prijateljske vezi med Matevžom Omanom in Miho Lapom iz ljubljanskega kluba Khun kao (najuspešnejši klub lige) so očitno premočne, tako da smo videli malce resnejši sparing, ki se je končal brez zmagovalca. Povsem drugače pa je bilo v naslednji borbi, ko sta v ring stopili predstavnici nežnejšega spola Feride Kirat in Nevenka Mikulić, ki pa nista bili prav nič nežni. Po štirih rundah izmenjavanja močnih udarcev so sodniki zmago pripisali izkušenejši Nevenki. Omeniti velja, da je pravico v ringu delila mlada Monika Jakše. Šesto borbo večera je dobil Hrvat Jure Cesar, ki je bil boljši od Slovenca Pavleta Furlana.

Na Tajsko odhaja Čeh
Bržkone najboljšo in najzanimivejšo borbo večera sta prikazal Čeh Jan Vlasak in Ptujčan Tadej Toplak, nosilec brona iz nedavnega svetovnega prvenstva. Oba borca sta prikazala široko paleto udarcev in odlično fizično pripravljenost. Na koncu je bil bolj nasmejan Čeh, ki je bil izbran tudi za najboljšega borca večera. Za nagrado je prejel letalsko karto za odhod na Tajsko.

Grajš se ni niti preznojil
Drugi slovenski nosilec kolajne iz svetovnega prvenstva Franci Grajš bi se moral prvotno boriti z Cengizom Ozpamukom, ki pa ga v Novem mestu ni bilo. V zadnjem času je namesto njega vskočil Ahmed Abudar. Slednji na prvi pogled ni spominjal na borca in hitro je bilo jasno, da Grajš ne bo imel težkega dela. Prav nihče v dvorani pa ni pričakoval, da bo borba končana že po nekaj sekundah, saj se je Abudar poškodoval pri udarcu z nogo in sodnikom ni preostalo nič drugega, kot da borbo prekinejo in zmago dodelijo Grajšu. "Taka zmaga mi ne pomeni prav nič. Veliko raje bi imel tako borbo kot Tadej (Toplak, op. p.) in na koncu izgubil,“ po koncu dvoboja Grajš ni bil nič kaj navdušen.

Maščevanje Štrucla uspelo
V predzadnji borbi večera in zadnji za naslov prvaka se je hrust iz Črnomlja Rok Štrucl poigral s srbskim težkašem Srđanom Selešem in se mu tako maščeval za poraz pred slabim letom dni. "S potekom borbe nisem zadovoljen. To ni bil pravi Rok Štrucl. V zadnjih dveh rundah sem samo še nadziral potek, saj sem se zavedal, da imam lepo prednost v točkah,“ je po tretji zaporedni zmagi za zurnal24.si povedal Štrucl, ki ga 25. februarja v Trstu čaka že nova borba proti domačinu Fabiu Tuiachu.

Vorkapič "ubil" Nizozemca
V zadnjem prestižnem dvoboju je domačin Mirko Vorkapić dokazal, da je poškodba kolena pozabljena, ter da se vrača v staro formo. Nizozemec Rick de Lege je v ringu deloval kot prestrašen otrok, kar je Vokrapić hitro izkoristil in dvoboj s knock-outom zaključil že v prvi rundi. "Dvoboj sem oddelal kot sem si zadal. Borba pa bi se v vsakem primeru končala zelo hitro. Če ga ne bi 'zavohal' v klinču, bi ga nato poskušal pokončati z nizkimi udarci z nogo,“ je bil zmage vesel Vorkapić, ki bo tako kot Štrucl ob koncu meseca zastopal slovenske barva v Trstu.

Situla – The night of champions:

Do 60 kg, 4×2 minute:
Aleksandar Gogić (Vojvodina, Srbija) : Žiga Gril (Scorpion gym, Slovenija)
Gril po sodniški odločitvi (2:1).

Do 67 kg, 4×2 minute:
Žan Ajnik (Khun kao, Slovenija) : Borut Turk (Scorpion gym, Slovenija)
Ajnik po sodniški odločitvi (3:0).

Do 71 kg, 4×2 minute:
Michael Krčmar (Lana gym, Češka) : Samo Petje (Pit 119, Hrvaška)
Krčmar po sodniški odločitvi (3:0).

Do 75 kg, 4×2 minute:
Matevž Oman (Khun kao, Slovenija) : Miha Lap (Khun kao, Slovenija)
Borba se je končala brez zmagovalca.

Do 54 kg, 4×2 minute:
Feride Kirat (Diamond gym, Nizozemska) : Nevenka Mikulić (Pit 119, Hrvaška)
Mikulić po sodniški odločitvi (2:1).

Do 81 kg, 4×2 minute:
Jure Cesar (Pit 119, Hrvaška) : Pavle Furlan (Khun kao, Slovenija)
Cesar po sodniški odločitvi (2:1).

Do 86 kg, 4×2 minute:
Jan Vlasak (X gym, Češka) : Tadej Toplak (MTG Ptuj, Slovenija)
Vlasak po sodniški odločitvi (2:1).

Do 91 kg, 4×2 minute:
Ahmed Abudar (Pandrekar gym, Nizozemska) : Franci Grajš (Scorpion gym, Slovenija)
Grajš po poškodbi in posledični predaji nasprotnika v prvi rundi.

Nad 95 kg, 4×2 minute:
Srđan Seleš (Vojvodina, Srbija) : Rok Štrucl (Scorpion gym, Slovenija)
Štrucl po sodniški odločitvi (3:0).

Do 71 kg, 5×3 minute (prestižni dvoboj):
Rick de Lege (Diamond gym, Nizozemska) : Mirko Vorkapić (Scorpion gym, Slovenija)
Vorkapić s knock-outom v prvi rundi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.