Šport
137 ogledov

Vpis v žalno knjigo v torek in sredo

drago grubelnik EPA
Vpis v žalno knjigo za tragično preminulim slovenskim alpskim smučarjem Dragom Grubelnikom bo v torek in sredo med 9. in 13. uro, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Drago Grubelnik se je smrtno ponesrečil v prometni nesreči, ki se je prejšnji torek zgodila na poti z ledenika v Söldnu.

Smučarska zveza Slovenije je tako izgubila izjemnega tekmovalca, ki je svojo pot nadaljeval v trenerskih vodah pri tujih reprezentancah.

Grubelnik je bil ob prelomu in na začetku tega tisočletja v samem slalomskem vrhu, najboljši rezultat kariere pa je dosegel v švicarskem Wengnu, kjer je leta 2000 osvojil tretje mesto na tekmi svetovnega pokala.

V tem tekmovanju je med najboljšo deseterico končal enajstkrat. Nekajkrat je osvojil tudi veleslalomske točke. Njegova najboljša sezona je bila 2001/02, ko je osvojil 14. mesto v slalomskem seštevku.

Grubelnik je slovenske barve zastopal tudi na treh olimpijskih igrah v japonskem Naganu 1998, ameriškem Salt Lake Cityju 2002 in italijanskem Torinu 2006 ter na svetovnih prvenstvih v ameriškem Vailu in Beaver Creeku 1999 in švicarskem St. Moritzu 2003.

Od leta 2013 je bil vodja bolgarske moške reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.