Šport
18 ogledov

''Vprašali so me, če je z mano vse v redu''

Dejan Zavec Anže Petkovšek
Dejan Zavec se bo 25. novembra pomeril s Kubancem Erislandyjem Laro. Prvak v supervelterski kategoriji verzije WBF, bo z v ZDA živečim Kubancem boksal za svetovne naslove v verzijah WBA, WBF in IBO.

"Lahko bi bil preračunljiv, ampak to ne bi zadovoljilo mojih apetitov. Že dolgo vem, da me zanimajo samo največji dvoboji na najvišji ravni. Ko sem izbral Laro, ki je izredno dober boksar, so me mnogi najprej vprašali, če je z mano vse v redu, ampak, čim se je pojavila priložnost za dvoboj z njim, ki se mu marsikdo v velikem loku izogiba, sem jo sprejel. Ženejo me novi izzivi," je po današnjem treningu na Ptuju dejal Mr. Simpatikus.

"Zavedam se, da bo to eden najtežjih dvobojev v moji karieri. Laro, ki ima za sabo slavno kubansko šolo boksa, izjemno spoštujem, a bom dokazal, da sem na njegovi ravni. Vem, da je v boksarskem svetu veliko takih, ki mi ne pripisujejo prav veliko možnosti za uspeh. Vem tudi, da odhajam praktično k Lari v dnevno sobo, toda dokazal bom, da lahko 39-letni borec užene velikega favorita. Gre za nov boj za naslov svetovnega prvaka, želel bi se ponašati s tem, da sem bil prvak v dveh oziroma celo treh različnih verzijah hkrati," je dejal Zavec, ki je v zadnjih dneh spariral predvsem z Gruzijcem Leom Levanijem.

"Bil je najboljša kopija Lare v tem trenutku, večje sreče nismo mogli imeti. Veliko je prinesel iz nekdanje gruzijske boksarske šole, ki je bila nekoč vrh Sovjetske zveze. Kjer je volja, je pot, še enkrat se je pokazalo, da nas spremlja sreča in tukaj se lahko Levaniju samo zahvalim za sodelovanje. Skupaj s trenerjem Dirkom Dzemskim, oba sta 'kontraša', sta premlela celotno tehniko in taktiko in menim, da sem odlično pripravljen," je povedal Zavec.

Zaveda se, da prostora za presenečenje, za knock-out bržkone ne bo dobil. "Če se bo priložnost ponudila, jo bom skušal izkoristit, a mislim, da prostora ne bo dovolj. Igrala se bo psihična vojna, mislim, da se bo dvoboj začel lomiti v drugi polovici, od 7. ali 8. runde naprej. Pričakujem zahteven dvoboj, fizično in psihično, od začetka pa me vodi le ena misel. Šport krojijo zmage in porazi, slednji me nikoli ne zanimajo, zame je zmaga edina, ki upraviči vse dosedanje delo," je dejal slovenski šampion.

Zavec bo v ZDA odpotoval v sredo, pravi, da je časa za aklimatizacijo dovolj. Časovna razlika z Miamijem je šest ur. "Lažje se privadiš na toplejše kraje, kot pa da greš iz toplega v mrzlo. Odpotujem v sredo, časa do dvoboja pa imam še en teden. Potreboval sem tudi delovno vizo, saj grem k njim na 'šiht', zaradi tega smo izgubili en dan, a neke panike ne bo," je še dodal Zavec, ki bo zagotovo zadržal šampionski pas po verziji WBF, saj vodstvo ni pristopilo k pogajanjem okoli združevanja pasov.

Komentarjev 1
  • ojla 14:49 15.november 2015.

    Zamišljem in žalosten izgledaš na sliki ,to je za tebe velik izziv.Bomo navijali in držali pesti ,da bo sreča na tvoji strani.