Šport
9 ogledov

Vračajo se Heras, Landis, Cipollini in Bruyneel

Roberto Heras je dobil kar tri Vuelte, izkazal pa se je tudi kot pomočnik Lanceu Žurnal24 main
Vrnitve v kolesarsko karavano se nadaljujejo. Armstronga naj bi kot športni direktor iz avtomobila spet spremljal Bruyneel, vrnitev pa so napovedali še Heras, Landis in Cipollini.
 

Preberite še ...

Armstrong v iskanju prave pozicije na kolesu
Ullrich v Las Vegasu
Video: Vrnejo se lahko samo najboljši
Armstrong se je razgovoril
Lance: Nemci ga ne marajo
Ullrich: Lance lahko dobi osmi Tour
Vrača se Ivan Grozni

Očitno je Lance Armstrong s svojo napovedjo, da se bo vrnil v kolesarsko karavano, sprožil plaz napovedi nekaterih kolesarjev, da tudi sami razmišljajo o podobnem podvigu. Tako sta se že vrnila Michele Scarponi in Ivan Basso , ki sta oba priznala vpletenost v dopinško afero Operación Puerto in sodelovanje z glavnim zdravnikom zloglasne organizacije Eufemianom Fuentesom . Jan Ullrich vztrajno zanika kakršnekoli možnosti o vrnitvi, čeprav so ga pred dnevi ujeli v Las Vegasu , kjer se je sestal z lastnikom moštva Rock Racing Michaelom Ballom .

Roberto Heras je tekmece premagoval predvsem v najtežjih vzponih. © EPA

 
Očitno pa o vrnitvi razmišlja še en "padli" španski šampion Roberto Heras. "Zavedam se, da ima vsaka stvar v življenju svoj konec, vendar pa se počutim dovolj dobrega. Tudi letos sem na treningih opravil vsaj 20.000 kilometrov. Velikokrat sem na kolesu na dan preživel po šest ur in več. Treniram zato, ker je kolesarstvo bilo in še vedno je del mojega življenja," je priznal Heras, ki je pred enim letom odslužil kazen. Potem ko je še četrtič slavil zmago na domači Vuelti , so v njegovem vzorcu namreč našli sledi nedovoljenega eritropoietina . Zaradi tega je moral to zmago predati takrat sicer drugemu Denisu Menčovu .

Španec, ki ima že 34 let, pravi, da ima še nekaj rezerve in da ima že nekatere ponudbe ekip, predvsem iz tujine: "Ta teden sem se nekoliko bolj zagnal in že tehtam med nekaterimi ponudbami. Najbolj mamljive prihajajo iz Italije, čeprav se zaenkrat samo še pogovarjamo, zato ni še nič jasno. Bomo videli, kako se bodo stvari razpletle." Heras kondicijo vzdržuje tudi na nekaterih ekstremnih tekmovanjih, tako se je udeležil maratona z gorskimi kolesi, kjer je zasedel tretje mesto: "Bil bi boljši, vendar je bilo slabo vreme in blato, tako da nisem videl smerokaza in sem zgrešil pravo pot."

 
 

Najbolj mamljive prihajajo iz Italije, čeprav se zaenkrat samo še pogovarjamo, zato ni še nič jasno.

Roberto Heras

 
Te dni se Španec mudi v Granadi , kjer trenerjem na Fakulteti za šport pomaga pri posebnih testiranjih, že naslednji teden pa se bo na povabilo proizvajalca koles Gianta udeležil zahtevne dirke z gorskimi kolesi v Kostariki , imenovane Route of the Conquistadors : "Mislim, da sem dobro pripravljen, vendar ne vem, kaj me čaka. Jasno je, da bo zelo težko, saj bomo morali v štirih dneh premagati 14.000 metrov višinske razlike."

Floyd Landis je med prisilnim počitkom tako kot Lance Armstrong nastopil na zahtevni dirki v Leadevillu, kjer je ravno tako osvojil drugo mesto. © AFP

 
 
 

Imamo podobne ideje. Videli me boste v spremljevalnem avtu pa tudi na treningih s kolesarji.

Mario Cipollini

 
Tudi Landis?
Kot kaže, se bo v karavano vrnil tudi Floyd Landis , ki bo v naslednjem letu odslužil kazen, ki jo je prejel, potem ko so mu v vzorcu urina, odvzetem na Dirki po Franciji , našli sledi testosterona. Američan, pred leti predvsem v hribih ravno tako kot Heras eden izmed zvestih pomočnikov Lancea Armstronga, si je očitno našel novo moštvo. Vozil naj bi namreč za drugorazredno moštvo iz Kalifornije , imenovano Ouch Sports Medical Center, katere glavni pokrovitelj in tudi menedžer je zdravnik, s katerim je Landis sodeloval že pred leti. Seveda bo Landisova ekipa težko dobila povabila na največje evropske dirke, čeprav je zdaj 33-letni kolesar, ki je moral zmago na Touru za zeleno mizo prepustiti Oscarju Pereiru , že pred časom dejal, da si pred koncem kariere še enkrat želi nastopiti na francoski pentlji.

Bo Bruyneel Armstronga in ostale kolesarje Astane spet spremljal iz spremljevalnega avta? © EPA

 
Bruyneel spet športni direktor
Če že govorimo o vrnitvah nekaterih kolesarjev, potem ne moremo mimo novice, da naj bi, sodeč po pisanju spletne strani belgijske televizije Vrt , Johan Bruyneel na prošnjo Lancea Armstronga opustil delo menedžerja moštva Astana in se kot športni direktor spet vrnil v spremljevalni avtomobil. Bruyneel je znan po tem, da je Armstronga spremljal pri vseh sedmih zmagah na francoskem Touru in očitno si Armstrong ob sebi želi ljudi, ki so mu v preteklosti že stali ob strani. Tako se je po načrt treningov že zatekel h Chrisu Carmichaelu , s katerim sta pred leti skupaj izdala knjigo z navodili za treniranje, pri iskanju prave pozicije na kolesu pa mu pomaga dolgoletni prijatelj Hed .

Mario Cipollini bo v moštvu ISD prevzel zanj povsem novo vlogo. © Action Images

 
 
 

Kapetan pa bo Visconti. Pozorni bodite tudi na Dmitrija Grabovskega in Andreja Grivka.

Mario Cipollini

 
Cipollini v drugačni vlogi
Očitno bo po letošnjem neuspelem poskusu, da bi se vrnil kot kolesar , v kolesarski svet spet prišel Mario Cipollini . "Levji kralj" naj bi za moštvo ISD , ki ga financirajo Ukrajinci , vodil pa ga bo Luca Scinto , opravljal različne vloge, predvsem pa vlogo t. i. "iskalca talentov". V tem moštvu bo vozil dolgoletni varovanec prej omenjenega Scinta Giovanni Visconti , ki je lani postal italijanski državni prvak, letos pa je na domačem Giru nekaj dni celo nosil roza majico. "Imamo podobne ideje. Videli me boste v spremljevalnem avtu, pa tudi na treningih s kolesarji," je povedal Cipollini in dodal: "V ekipi bo 20 kolesarjev, kapetan pa bo Visconti. Pozorni bodite tudi na Dmitrija Grabovskega in Andreja Grivka."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.