Šport
16 ogledov

Vragi ustavili vodilne racmane v Anaheimu

pittsburgh penguins anaheim ducks Reuters
Vodilna ekipa lige NHL Anaheim Ducks je doma po podaljšku izgubila proti New Jersey Devils, vseeno pa ostala na čelu lestvice (3:4).

Ekipa Anaheim Ducks je v severnoameriški hokejski ligi NHL na domačem ledu izgubila po podaljšku z New Jersey Devils, vendar ostala na čelu lige (33 točk). Po podaljšku je doma izgubila tudi ekipa Calgary Flames proti Columbus Blue Jackets (1:2).

Na domačem ledu sta izgubili tudi ekipi Ottawa Senators proti Minnesoti Wild (3:4) in Washington Capitals proti Pittsburgh Penguins (0:4). Igralci Los Angeles Kings niso igrali; moštvo Anžeta Kopitarja, ki je s 31 točkami sedmo v ligi, se bo v noči na petek po slovenskem času pomerilo z nekdanjimi finalnimi nasprotniki New Jerseyjem.

Quick na nič kaj hitri počitek

Prav iz Los Angelesa pa prihajajo noč kaj spodbudne novice za Kralje, saj bo moral vratar Jonathan Quick, ki je bil eden ključnih mož ekipe pri osvajanju naslova leta 2012, zaradi poškodbe počivati še mesec dni. Dean Lombardi, prvi mož kluba, je dejal, da lahko prvega čuvaja mreže med vratnicami pričakujemo šele okrog božičnih praznikov, če bo šla rehabilitacija po načrtih.

Quick se je poškodoval dimeljske vezi 12. novembra v dvoboju s Christianom Ehrhoffsm iz ekipe Buffalo Sabres. V najbolj črnem scenariju se lahko primeri, da ne bo mogel nastopiti na olimpijskih igrah v Sočiju, saj je v krogu treh pričakovanih kandidatov za vratarje ZDA za OI.

Nesrečni avtogol odločil v Anaheimu

Anaheim je z drugim zaporednim zadetkom v drugem delu druge tretjine povedel s 3:4, minuti in sekundo pred koncem rednega dela pa je Čeh Jaromir Jagr izsilil podaljšek. V dodatnem delu igre je zadetek dosegel Ben Lovejoy. Obrambni igralec domačih je nesrečno poslal plošček v lastno mrežo po minuti in 58 sekundah, ko je skušal "počistiti" nevaren položaj pred vrati, vendar je zadel Coreyja Perryja, gol pa so pripisali Travisu Zajacu.

Rus Nikita Nikitin je po dveh minutah in 25 sekundah dodatnega dela odločil dvoboj v Calgaryju za zmago Columbusa. Igralci trenerja Todda Richardsa so se pobrali in večer po ponižujočem porazu z 0:7 z Edmonton Oilers vknjižili pomembni točki, s katerima so se otresli zadnjega mesta v metropolitanski skupini.

Liga NHL, rezultati:

Ottawa Senators : Minnesota Wild 3:4
Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 0:4
Anaheim Ducks : New Jersey Devils 3:4*
Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 1:2*

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.