Šport
3329 ogledov

Vranješ: "Škoda za rokomet"

Vranješ epa
Slovenski rokometaši so na odločilnih tekmah letošnjega evropskega prvenstva v Stockholmu izgubili tako proti Špancem v polfinalu kot proti Norvežanom v tekmi za tretje mesto. Po teh porazih na najbolj prestižnih tekmah je ostal grenak priokus, a tudi zadovoljstvo nad opravljenim delom na Švedskem.

"Če bi nekdo pred začetkom turnirja ponudil, da se bomo uvrstili v polfinale in igrali za tretje mesto, potem bi to takoj kupil," je takoj po tekmi dejal Vranješ.

"Na današnji tekmi za tretje mesto, a tudi na petkovi polfinalni, enostavno nismo imeli dovolj moči. To moramo v prihodnjem obdobju popraviti, podrobna analiza bo pokazala, kje smo delali napake. Z opravljenim delom sem izjemno zadovoljen, moji fantje so v teh treh tednih naredili izjemen posel. Nismo osvojili kolajne, a četrto mesto je za nas velik uspeh. Menim, da smo na dobri poti," je dodal Vranješ.

"Po takšnih porazih so igralci razočarani, kar pa je povsem normalno. Gre za ambiciozne športnike, ki igrajo na visoki ravni, vsak tovrstni poraz pa močno boli. V tej žalosti pa jih moramo spomniti, da so dobro opravili svoje delo. Vedno je težko, ko izgubiš, iz porazov pa se lahko tudi veliko naučiš," je še dodal Vranješ.

"Čestitke, Norveška je odlična ekipa. Naredili smo vse, kar smo lahko. Ne bi bilo pravično, da rečemo, da smo gledali dobro tekmo. Gledali smo dve utrujeni ekipi. Škoda za rokomet. Če se ozrem na prvenstvo, lahko rečem, da sem izjemno ponosen na naše fante in dosežek," je še povedal Vranješ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam50 12:18 26.januar 2020.

    Naši vedno napovedujejo nemogoče,še uvrstitev v polfinale ni bila naša zasluga in več kot dovolj je,da je Slovenija tam kjer je....