Šport
21 ogledov

Vratarja ukradla šov

washington27_main_afp Žurnal24 main
V torek se je v ligi NHL končal prestopni rok. Pittsburg je v klub pripeljal Mariana Hosso, Washington vratarja Christobala Hueta. Tako eni kot drugi so torkovo tekmo dobili po zaslugi vratarjev.
 

Liga NHL

Carolina : New Jersey 2:1
Washington : Minnesota 4:1
NY Islanders : Pittsburgh 2:4
Boston : Ottawa 4:0
Montreal : Atlanta 5:1
St. Louis : Dallas 1:3
Edmonton : Detroit 4:3
Calgary : Colorado 2:3

Pittsburh Penguinsi so New York Islandersom dovolili kar 52 strelov na svoj gol, a tekmo dobili s 4:2. V taboru Pingvinov pa je zadovoljstvo še večje, saj so v svoje vrste pripeljali dosedanjega zvezdnika Atlante Mariana Hosso, ki naj bi s Sidneyjem Crosbyjem (zaradi poškodbe trenutne ne igra) tvoril za nasprotnike uničojoče dober par. V torek zvečer je bil sicer prva zvezda Pittsburgha Ty Conklin, njihov vratar, ki je zaustavil neverjetnih 50 strelov. Po tekmi so si bili iz obeh taborov enotni, da še noben vratar letos ni tako navdušujoče ukradel šova. Z goloma Evgenija Malkina in Jeffa Taffeja so Pingvini povedli v prvi tretjini, Otočani so v drugi znižali na 1:2 (zadel je Frans Nielsen), v zadnji tretjini pa sta usodo gostiteljev zapečatila Jordan Staal in Connor James.

Na obračunu Washington Capitalsov in Minnesote Wildov je bil vratar v središču pozornosti že pred tekmo. Capitalsi so tik pred iztekom prestopnega roka v klub privabili Cristobala Hueta, novega morebitnega prvega vratarja moštva, obenem pa v ameriški prestolnici ostaja Olie Kolzig. Verjetno nekoliko nejevoljen, ker bi utegnil izgubiti mesto prvega vratarja, je navdušil s 34 obrambami. Capitalsi so Wilde premagali s 4:1, to je že 298 zmaga za vratarja Kolziga. Poleg Kolziga pa zvezdi torkovega večera nista bila niti Alex Ovečkin niti Alexander Semin, temveč Brooks Laich, ki je za Washington zabil dva gola, za preostala dva pa podal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.