Šport
13 ogledov

Vratarske migracije v ligi NHL

Žurnal24 main
Kar šest vratarjev je še pred zaprtjem prestopnega roka zamenjalo delodajalca v ligi NHL.

Danes ponoči se izteče prestopni rok v najmočnejši hokejski ligi na svetu, zato ekipe pospešeno iščejo najboljše kadrovske rešitve. Čeprav v preteklih letih odmevni vratarski prestopi niso bili stalnica v ligi NHL, pa je letos to povsem drugače. Še pred iztekom roka je kar šest vratarjev zamenjalo delodajalca, do konca dneva pa bi se jim lahko pridružil še kdo.

Kot prvi je bil v izmenjavi igralcev udeležen ameriški reprezentant Ryan Miller. Slednjega je ekipa St. Louis Blues skupaj s Stevom Ottom poslala v Buffalo v zameno za dva hokejista in vratarja Jaroslava Halaka. Ta bi se lahko danes na hitro preselil v tretji klub, saj ga moštvo Sabers ne potrebuje in bi ga lahko zamenjalo.

Sledil je klic Minnesote, ki je krvavo potrebovala rezervnega vratarja, ob številnih govoricah pa se je med Wild preselil Rus Ilja Brizgalov, ki je bil pred tem član Edmonton Oilers. Nekdanji ruski reprezentant bo v novem moštvu predvsem rezerva za Darcyja Kuemperja, njegovo nekdanje moštvo pa je vrzel ob njegovem odhodu zapolnilo z Viktorjem Fasthom iz Anaheima. 

Največja "bomba" pa je odjeknila v noči na sredo – kanadski reprezentant in dolgoletni član Vancouvra Roberto Luongo je v izmenjavi z moštvom Florida Panthers pristal pri klubu, za katerega je branil že med letoma 2000 in 2006. Canucsi so za izkušenega vratarja dobili napadalca in mladega švedskega branilca mreže Jacoba Markstroma. Ob Halaku bo do konca dneva na trnih tudi legenda moštva New Jersey Devils Martin Brodeur, ki bi si lahko v jeseni svoje kariere prvič nadel še dres kakega drugega moštva. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.