Šport
12 ogledov

Vrečer ostal brez besed

Robert Vrečer je zmagal tudi na nedlejski težki enodnevni klasiki. Žurnal24 main
"V bistvu nimam besed," je priznal Robert Vrečer, kolesar Radenske KD FT, ki je na italijanskih enodnevnih mednarodnih dirkah v enem tednu osvojil dve zmagi in drugo mesto.
 

Preberite še ...

Ko državica postane velesila
Rasmussen ga ne gleda
Ženski krog tudi slovenski
Kri, znoj in bolečine
Ko cesta zavije v klanec

Kdaj bo te idiote izučilo?

Robert Vrečer je zagotovo eno največjih kolesarskih presenečenj v Sloveniji v tej sezoni. Kolesar Radenske KD Finančne točke je odlično opravil s prvim delom sezone, nekoliko pod pričakovanji se je odrezal zgolj na Dirki po Sloveniji , vendar je kmalu zatem osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na klanec. Zdaj je očitno spet v vrhunski formi, saj se je skupaj s klubskimi kolegi v zadnjem tednu dni udeležil treh enodnevnih dirk v Italiji .

Prejšnjo soboto, 6. julija, so se udeležili dirke Valli Aretine , kjer je Vrečer osvojil drugo mesto. Zaostal je zgolj za Italijanom Enricom Zenom , s katerim sta bila zadnjih 25 kilometrih v pobegu. Vendar Zen pri narekovanju tempa ni hotel sodelovati, tako da je prihranil dovolj moči, da je lahko zmagal. "Na sprint niti pomislil nisem, saj sem bil od bežanja močno utrujen," je povedal Vrečer, ki se je lahko potolažil z zmago v seštevku gorskih ciljev.

Robert Vrečer pri vožnji na klanec. © Robert Vrečer

 
Konec tega tedna pa so kolesarji pod vodstvom Andreja Cimpriča tekmovali še na dveh enodnevnih mednarodnih preizkušnjah v Italiji. V soboto jih je čakal zahtevni gorski kronometer od Gardone Val Trompie do Prati di Cardegna . Tu je Vrečer vsem in tudi sebi dokazal, da je odlično pripravljen, saj je 9,4 kilometra dolgo preizkušnjo premagal v dobrih 27 minutah in tako za 35 sekund ugnal najbližjega zasledovalca Luco Gasparinija .

"Prav njega me je bilo najbolj strah, saj me je na dirki po Friuliju premagal. Lani pa je bil tukaj drugi. Tokrat sem mu vrnil," se je sanjskega kronometra na zelo zahtevnem vzponu spominjal Vrečer, ki je postavil celo drugi najboljši čas v zgodovini tega klanca. "Predvsem drugi del vzpona je strm. Po vmesnem času, ko je bil devet sekund za mano, se mi je zdelo, da me ne bo mogel prehiteti. Ko sem na cilju videl svoj čas, pa sem vedel, da me bo težko premagati," je dodal 27-letni Vrečer, ki ga je v avtu spremljal Cimprič, s katerim sta skovala zmagovalno taktiko: "Svetoval mi je, da prvi del odpeljem z rezervo, tako da so bili morda prav zadnji trije štirje kilometri odločilni in takrat sem imel dovolj moči, da sem naredil razliko." Četrto mesto je pripadlo Boštjanu Rezmanu , ki je za tretjim Stefanom Locatellijem zaostal zgolj za štiri sekunde.

 
 

Če sem se v soboto maščeval Gaspariniju, potem sem se tokrat Giuntiju.

Robert Vrečer

 
Kot da ta zmaga Vrečerju ne bi bila dovolj, je svojo premoč pokazal še naslednji dan na zelo zahtevni in pri naših zahodnih sosedih zelo priznani dirki Giro internazionale del Medio Brenta . Po pričakovanjih je do odločitve prišlo na zadnjih vzponih pred ciljem. Najprej se je v ospredju znašel Rezman, ubežni skupini pa se je kasneje pridružil še Vrečer.

Robert Vrečer (v ospredju). Na vzponih mu je težko slediti. © Robert Vrečer

 
"Na najdaljšem vzponu sem se preselil, v bistvu sem že prej skorajda naredil napako, ko sem napadel že na enem izmed prejšnjih vzponov, vendar me je na srečo Cimprič opozoril, da je še prezgodaj," se je izjemnega dne spominjal Vrečer, ki je v nadaljevanju dirke tudi z izdatno pomočjo Rezmana "preživel" še eno selekcijo, ko so številni kolesarji poskušali z napadi, in se v sprintu pomeril še s štirimi kolegi v begu ter jih zanesljivo premagal: "Bilo je vsaj za kolo razlike. Sobotno zmago sem sicer pričakoval, te pa zagotovo ne. Če sem se v soboto maščeval Gaspariniju, potem sem se tokrat Giuntiju, ki me je na Lombardiji odsprintal in mi tako praktično za centimeter odvzel tretje mesto v skupnem seštevku."

Prav Giunti se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretji pa je bil Alessandro Donati . S sedmim mestom se je še drugič v dveh dneh izkazal Boštjan Rezman, samo mesto pred njim je bil še en znanec s slovenskih cest Poljak Przemyslaw Niemiec , ki je pred tremi leti dobil Dirko po Sloveniji .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.