Šport
8 ogledov

Vremenska loterija Ammannu, Robi 11.

Kranjec je zasedel 11. mesto. (Foto: Reuters)
1/14
Žurnal24 main
Simon Ammann je zmagovalec druge tekme novoletne turneje, ki jo je zaradi slabih vremenskih pogojev odločila zgolj prva serija. Kranjec je končal kot 11., Prevc pa 28. Pikl in Tepeš brez točk.

V spremenljivih vremenskih pogojih (po padcu Finca Villeja Larinta, ki je pristal pri 140,5 metrih je sledila prekinitev, ki je s seboj prinesla spremenljiv veter) se je najbolje znašel Švicar Simon Ammann, ki je s skokom 131 metrov in točkovnim zbirom 142,1 točke pokoril vso konkurenco. Presenečenje na drugem mestu: Rus Pavel Karelin je z daljavo 132,5 metra in 138,3 točkami pristal kar na drugem mestu. Na najnižjo stopničko se je povzpel poljski batman iz Wisle Adam Malysz (138 točk).

Robert Kranjec, ki je v desetem paru nastopil proti Martinu Schmittu in izgubil interni dvoboj, pa je pristal na 11. mestu. Peter Prevc je svojega konkurenca ugnal, a vse skupaj je zadoščalo le za 28. mesto.

Primož Pikl (36.) in Jurij Tepeš (37.) sta ostala brez točk.

Glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan je bil po tekmi kar zadovoljen. ''Tekma je bila, kakršna je bila. Za nas je bilo na koncu vseeno v redu. Videli smo, da lahko tudi z napakami v takšnih pogojih iztržimo dobre skoke. Mogoče sta malce smole imela Peter in Jurij, ki sta imela številko povsem na začetku, ko še ni bilo vzgonskega vetra. A po drugi strani bi lahko dobila tudi precej slabše pogoje. Sama tekma je bila težka, videlo se je, da so tudi najboljši lahko ranljivi v takšnih pogojih. A končna odločitev o eni seriji je prava, saj če bi tekmo prelagali, jo sploh ne bi izpeljali."

Tudi Kranjec ni skrival zadovoljstva, pravi pa da ima še nekaj rezerv. "V Garmischu sem odskakal kar v redu. V drugem delu leta imam še nekaj težav, saj me še ne odnese tako kot bi želel, ampak ostale stvari so pa kar na svojem mestu. Danes sem z rezultatom zadovoljen. Poklopilo se je tudi z vremenom, saj so bili trije ali štirje skakalci, ki so realno boljši od mene, še za mano, tako da sem bil na koncu uvrščen na dobro 11. mesto."


Končni vrstni red (le ena serija):

1. Simon Ammann 142,1 točke
2. Pavel Karelin (RUS) 138,3
3. Adam Malysz (POL) 138,0
4. Anders Jacobsen (NOR) 134,7
5. Janne Ahonen (FIN) 133,2
...
11. Robert Kranjec (SLO) 126,0
28. Peter Prevc (SLO) 117,7
36. Primož Pikl (SLO) 112,5
37. Jurij Tepeš (SLO) 111,4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.