Šport
42 ogledov

Vrhunska izida slovenskih troskokašic

Snežana Rodič je skočila 14,23 metra in zmagala v troskoku. (Foto: Reuters) Reuters
Prvi dan atletskega pokala Slovenije je bila izjemna konkurenca v troskoku, kjer sta za izida visoke vrednosti poskrbeli Snežana Rodič s 14,23 metra in drugouvrščena Marija Šestak s 14,14 m.

Zmagovalka Snežana Rodič (Mass) je pristala pri 14,23 metra, drugouvrščena Marija Šestak (Mass) spa pri 14,14 m. Po prvem dnevu v obeh konkurencah vodi Mass. Šestakova je dosegla tudi daljavo za normo B (14,10 m) za svetovno prvenstvo v Daeguju, vendar ne bo veljala zaradi premočnega vetra v hrbet (+2,4 m/s). Tudi Marina Tomič (Kladivar) norme B (13,15) na 100 m ovire ni dosegla, vendar pa je pri njej pihal močan veter v prsi (-2,1 m/s) in je zmagala s 13,54. Matic Osovnikar (Mass) je na 100 metrov šele po fotofinišu ugnal Gregorja Kokaloviča (Krka); oba sta tekla 10,60, pet stotink počasnejši pa je bil Jan Žumer (Mass, 10,65). Boj atletinj v najkrajšem šprintu je dobila Sabina Veit (Štajerska, 11,77) pred Kristino Žumer (Mass, 11,94) in Saro Strajnar (Mass, 12,03), enainpetdesetletna Merlene Ottey (Mass) pa je bila četrta (12,07). Matija Kranjc (Mass), ki je petega junija v Postojni v metu kopja z 79,72 m izboljšal slovenski rekord, je tokrat zmagal s 76,23 m. V skoku s palico je zmagal Andrej Poljanec (5,20 m), Robert Renner (Kladivar) na drugem mestu pa je drugič v treh dnevih izboljšal mlajši mladinski slovenski rekord (5,20 m). Miran Vodovnik (Almont Slovenska Bistrica), slovenski rekorder v suvanju krogle, ni presegel 19 m (18,87 m).

"Bila sem zelo utrujena. Najprej sva s trenerjem Srdjanom Djordjevićem načrtovala le dva, tri skoke, nato pa je iz skoka v skok rasla moja motivacija. Tekma je bila izjemna. Enkrat je bila boljša ena, drugič druga. Že leta ni bilo v domači konkurenci tekme s tako visoko mednarodno težo. Imela sem kar nekaj težav s prestopi, vendar sem z izidom, s katerim sem zmagala, tudi sama presenečena. Ko je Šestakova skočila 14 m sem bila vesela zanjo, ker si je zelo želela prek 14 m prvič letos. Želela pa sem si tudi zmage in na koncu mi je to tudi uspelo v konkurenci svetovnega vrha," je bila zadovoljna Rodičeva. "Zelo sem vesela, mogoče celo bolj, kot takrat, ko sem skočila 15 m. Res sem vesela, saj sem se končno znebila te številke 13 pri svojem najboljšem izidu. V tej poletni sezoni mi ni šlo po načrtih, ne na tekmi v Španiji in ne v Maroku. To je name vplivalo tudi psihično. Sedaj sem se končno oddahnila in bom naprej lažje tekmovala," pa je dodala Šestakova.

Izenačen je bil tudi dvoboj na 100 m, kjer je Kokalovič letos najhitrejši Slovenec in je v Postojni Osovnikarja, slovenskega rekorderja, že premagal. "Mislim, da sem tekel bolje, kot na prejšnjih tekmah. Močan veter v prsi je preprečil nekaj boljši čas. Biti pa moram potrpežljiv, ne smem biti preveč nestrpen. Prepričan sem, da bodo dobri treningi v Veliki Britaniji naposled vendarle prinesli dobre izide. Sedaj imam tudi v Sloveniji zelo močnega tekmeca, Kokalovič je letos zelo napredoval. Vesel sem, da sem danes premagal Kokaloviča, ker mi v Postojni ni uspelo," je povedal Osovnikar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.