Šport
4186 ogledov

Vrhunski športnik razkril šokantno povezavo s Hitlerjem

Thiago Seyboth Wild Epa
Brazilski tenisač trdi, da je bil njegov pradedek predhodnik nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Brazilec Thiago Seyboth Wild je bil eno izmed največjih presenečenj letošnjega OP Francije, kjer je v prvem krogu senzacionalno izločil drugopostavljenega Rusa Danila Medvedjeva. V drugem krogu je nato izločil še Argentinca Guida Pello, preden ga je v obračunu za preboj v osmino finala premagal Japonec Yoshihito Nishioka.

Seyboth Wild je z uvrstitvijo v tretji krog tekmovanja dosegel svoj največji uspeh na grand slamih, še bolj kot z dobrimi predstavami na igriščih Roland Garrosa pa je medijsko zanimanje vzbudil s pestrim dogajanjem v zasebnem življenju.

Brazilec je bil namreč nedavno obtožen nasilja nad nekdanjo ženo Thayano Lima, zaradi česar bo moral v prihodnjih dneh sesti na zatožno klop. V sklopu preiskave je na dan prišla vsebina sporočil, v katerih je Wild svoji nekdanji izbranki zaupal nenavadno povezavo med njegovo družino in nemškim diktatorjem Adolfom Hitlerjem.

Thiago Seyboth Wild | Avtor: Epa Epa

V enem izmed sporočil, ki so jih pridobili novinarji brazilskega Globa, je Seyboth Wild nekdanji partnerki potrdil, da njegova mama ne mara "gejev, židov ali črncev".

"V družini po mamini strani so nacisti. Dobesedno," je zapisal 23-letnik in dodal: "Moj pradedek, torej oče maminega očeta, je bil Hitlerjev predhodnik. On ga je pripeljal iz Avstrije v Nemčijo in ga učil o življenju."

"Zdaj ne morem ničesar spremeniti, to je zgodovina. Bal sem se, da me boš zapustila, ko boš izvedela, zato ti raje povem že zdaj," je zapisal tenisač.

Seyboth Wild je sporočilom dodal več fotografijh iz dvajsetih oziroma tridesetih let prejšnjega stoletja, na katerih naj bi njegov pradedek poziral v Hitlerjevi družbi. Po predvidevanjih naj bi šlo za Antona Drexlerja (1884 - 1942), soustanovitelja Nemške delavske stranke (DAP), predhodnice kasnejše Nacistične stranke (NSDAP).

V zvezi z njegovimi trditvami se je že oglasila tenisačeva družina, ki kategorično zavrača vse navedbe glede domnevnega simpatiziranja z nacistično ideologijo ali povezavah s Hitlerjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.