Šport
24 ogledov

Vrnil se je pravi Rafa: uničil Raonića v finalu

Nadal Raonić Montreal Masters 1000 finale trofeja pokal Reuters
Španski teniški igralec Rafael Nadal je v finalu mastersa v Montrealu povozil domačina Miloša Raonića s 6:2 in 6:2 v nizih.

Z zmago na Rogers Cupu v Montrealu je Rafael Nadal pozabil na nedavni šokantni izpad v prvem krogu Wimbledona in si še malce dvignil samozavest pred US Opnom, ki se začne konec avgusta. 

Nadal je po zmagi nad Novakom Đokovićem tudi v finalu pokazal, da se spet bliža svoji najbojši formi in v dobri uri zlahka opravil z domačinom Milošem Raonićem. To je bila Špančeva tretja zmaga na Rogers Cupu po letih 2005 in 2008 in njegova osma na turnirjih ATP v letošnjem letu.

Še vedno nima niti niza

Raonić je na krilih domačih navijačev sicer začel solidno, a je nekdanja številka ena dobila pet zaporednih iger za zmago v prvem nizu. Tudi v drugem nizu Raoniću ni uspelo spremeniti poteka dogodkov in vsaj malce spremeniti "score" s Špancem, ki mu na treh medsebojnih obračunih ni uspelo odvzeti niti enega niza.

Po vodstvu z 2:0 v drugem nizu je imel Nadal tekmo v svojih rokah. Raonić je imel le eno priložnost za odvzem začetnega udarca, a zapravil vodstvo 0:40. Nadal je na turnirjih Masters 1000 slavil že rekordno 25. zmago – ima štiri več od Rogerja Federerja, sedem več od Andreja Agassija in deset od Đokovića.

Serena slavila v Torontu

Majorčan bo na ponedeljkovi lestvici ATP skočil na tretje mesto, medtem ko bo Raonić, ki je kot prvi Kanadčan po več kot 50 letih prišel v finale Rogers Cupa, prišel med prvih deset.

Američanka Serena Williams, prva igralka sveta, je zanesljivo dobila turnir WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,63 milijona dolarjev. V finalu je prva nosilka brez težav po uri igre odpravila Romunko Sorano Cirsteo s 6:2 in 6:0.

Srebotnikova zmagala pri dvojicah

Za 31-letno Američanko, ki je potrdila dobro formo pred prihajajočim odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku, zadnjo postajo sezone turnirjev za grand slam, je bil uspeh v Torontu tretji po letih 2001 in 2011. Za osmi letošnji turnirski naslov in skupno že 54. v karieri je tokrat potrebovala le 61 minut, Romunka pa je v tretjem medsebojnem dvoboju še tretjič morala priznati premoč ameriški tekmici.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v navezi s Srbkinjo Jeleno Janković dobila teniški turnir WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev v konkurenci dvojic. V finalu je slovensko-srbski par premagal tretji nosilki turnirja, Nemko Anno-Leno Grönefeld in nekdanjo soigralko Srebotnikove, Čehinjo Kveto Peschke, s 5:7, 6:2, 10:6.

Prvi naslov s Srbkinjo

Slovenka in Srbkinja sta v polfinalu s 7:5 in 6:3 izločili domačo dvojico Gabriela Dabrowski - Sharon Fichman. V nedeljskem finalu sta bolje začeli tretji nosilki in po 50 minutah povedli s 7:5, nato pa sta Srebotnikova in Jankovićeva zaigrali precej bolje in drugi niz gladko dobili, izid je bil 6:2. Boljši pa sta bili tudi v odločilnem tretjem ter se po dobri uri in pol veselili zmage z 10:6.

V letošnjem letu je Srebotnikova dobila že štiri turnirje med dvojicami. V Eastbournu, Miamiju in Sydneyju je zmagala v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo, turnir v Kanadi pa je prvi, ki ga je dobila v navezi z Jankovićevo. S srbsko igralko sta skupaj igrali že na turnirju v Carslbadu, kjer pa sta se poslovili v polfinalu.

Masters 1000 Montreal, finale:

Rafael Nadal (Špa/4) : Miloš Raonić (Kan/11) 6:2, 6:2;

WTA Toronto, finale:

Ženske

Serena Williams (ZDA/1) : Sorana Cirstea (Rom) 6:2, 6:0;

Dvojice

Katarina Srebotnik/Jelena Janković (Slo/Srb) : Anna-Lena Grönefeld/Kveta Peschke (Nem/Češ/3) 5:7, 6:2, 10:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.