Šport
11 ogledov

Vrnili udarec: 5 v golu Leightona

finale Vzhod NHL Montreal Canadiens Philadelphiy Flyers Michael leighton
1/10
Žurnal24 main
Najlepši presenečenji končnice lige NHL igrata super zanimiv finale Vzhoda. Canadiens so na tretji tekmi za znižanje v seriji na 1:2 Flyers doma premagali s 5:1. Ja, Michael Leighton jih je dobil kar pet.

Na prvih dveh tekmah finala vzhodne konference lige NHL so Montreal Canadiens dobili devet golov, dali pa nobenega. Na prvi domači so krvniki Washington Capitalsov in Pittsburg Penguinsov vendarle dokazali, da se niso zgolj srečno uvrstili med štiri najboljše. Philadelphia Flyers so v noči na petek padli s 5:1. Michael Cammalleri je prvi premagal Michaela Leightona, ki kot prvi vratar Letalcev še ni doživel poraza. Preostale štiri zadetke so mu dali Tomy Pyatt, Dominic Moore, Brian Gionta in Marc-Andre Bergeron.

"Za nas je to velika zmaga. Ostali smo zvesti svoji igri, saj tako radi igramo, in vedeli smo, da bodo goli prej ali slej prišli," je po znižanju zaostanka v seriji na 1:2 dejal Cammalleri. "Veliko bolje igramo, če je vse proti nam. S pritiskom smo se soočali celotno sezono," je dodal Gionta. Tudi četrta tekma bo pred 21.273 navijači Montreala in tako se v taboru Philadelphie zavedajo, da je pred njimi težka naloga. "Odgovorili so na naš pritisk na prvih dveh tekmah, zdaj moramo na četrti tekmi mi na njihovega," poudarja Chris Pronger.

Liga NHL, finale Vzhoda:

Montreal Canadiens : Philadelphia Flyers 5:1  /1:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.