Šport
16 ogledov

"Vsak igralec si je želel več"

Slovenija Francija EuroBasket četrtfinale Stožice Ljubljana Maljković Lorbek EPA
Jaka Blažič je bil po tekmi razočaran, a pravi, da ni čas za jokanje. "Zdaj je naš cilj uvrstitev na SP," pravi branilec.

"Kaj nam je zmanjkalo? Ne vem. Težko je reči, kje. Zagotovo nismo določenega posla opravili v obrambi, predvsem v skoku, razigral pa se je tudi njihov ključni igralec Tony Parker. Nismo igrali na takšni ravni kot proti Grčiji in Italiji. A zdaj ni čas za jokanje po porazu, jutri nas že čaka dvoboj s Srbijo. Odločalo se bo o uvrstitvi na svetovno prvenstvo," je takoj po dvoboju s Francijo menil Jaka Blažič in dodal: "Razočaranje je veliko, vsak igralec si je želel nekaj več."

Slovenija mora sicer na naslednjih dveh dvobojih vsaj enkrat zmagati, če se želi uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Španija. Ker so se gostitelji tekmovanja na tokratnem evropskem prvenstvu že uvrstili med najboljšo četverico, bo na Pirenejski polotok prihodnje leto potovala tudi sedmouvrščena reprezentanca.

"Glave morajo ostati hladne. Zdaj je naš cilj uvrstitev na svetovno prvenstvo, prej je bila to kolajna. Dali bomo vse od sebe, da nam to uspe." Pa bo dovolj časa za pripravo na dvoboj s Srbijo? "Tekma bo prišla zelo hitro. Težko bo tudi za Srbe, ki so prav tako igrali danes. Tista ekipa, ki bo imela več želje in bo pustila srce na parketu, bo zmagala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.