Šport
90 ogledov

''Vsaka druga je lezbijka''

sergij stakhovski EPA
Ukrajinski tenisač Sergij Stakhovski si je z izjavami za spletni portal Xsport nakopal jezo aktivistov za pravice istospolno usmerjenih ljudi.

Sergij Stakhovski je znan po tem, da v svojih intervjujih pogosto odgovarja brez dlake na jeziku, kar ga je v preteklosti že večkrat spravilo v težave. Tokrat se je zameril aktivistom za pravice istospolnih, ki mu očitajo, da je šovinist in homofob.

sergij stakhovski | Avtor: EPA EPA
Na vprašanje, ali je med najboljšimi stotimi igralci na svetu tudi kakšen homoseksualec, je Ukrajinec odvrnil: ''Mislim, da ne. Veste, na ATP Touru imamo normalno ozračje. Če bi se karkoli dogajalo, bi vedeli, ker gre za zelo zaprt krog.''

Stakhovski je prepričan, da med najboljšimi tenisači sveta ni istospolno usmerjenih, v kar močno dvomi nekdanja vrhunska tenisačica Martina Navratilova, ki je v začetku 80. let priznala, da je biseksualka, kasneje pa se opredelila za lezbijko. ''Ne morem verjeti, da se še noben moški ni odločil za takšen korak,'' je dejala devetkratna zmagovalka Wimbledona in ena najboljših tenisačic vseh časov.

''Pojma nima o moškem tenisu in z njim nima nobene povezave. Na WTA Touru je vsaka druga lezbijka. Si lahko predstavljate? Polovica! Svoje hčerke zagotovo ne bom vpisal na tenis,'' je komentiral Stakhovski.

Tenisač se je zaradi svoje izjave znašel na udaru uporabnikov družabnih omrežjih, katerim je odgovoril z objavo na Twitterju. ''Šovinist, sovražnik žensk, homofob... sem kaj pozabil? Polepšali ste mi dan,'' je zapisal Stakhovski, ki za izjavo ni bil na voljo.

Je pa organizaciji, ki se bori za pravice drugače usmerjenih, poslal sporočilo, v katerem je zatrdil, da nima nič proti ljudem z drugačnimi spolnimi orientacijami.

''Žalostno je, da so dandanes ljudje še vedno tako ozkogledi, da grdo govorijo o ženskah na podlagi njihove spolne preference,'' je tenisačeve besede obsodila predsednica organizacije WTA Stacey Allaster.

Komentarjev 13
  • markus 15:26 12.julij 2015.

    Glede na to, kakšen "kekec" je ta Stakhovski, bi rekel, da je popolnoma zafrustriran, ker ga nobena dobra bejba ne pogleda. :)

  • jons 20:00 11.julij 2015.

    Dobro, pa naj bo po tvoje. Prosim te le, da obvestiš vse ki se ukvarjajo s kulinariko, da uporabljajo zastarelo ime oz. uporabljajo zaničljivo poimenovanje za jed ki jo večina pozna kot Ciganski golaž.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:10 11.julij 2015.

    kaj je s tabo? Reče se romska skupnost nikol ciganska skupnost. Torej pravilno se reče Rom. SSKJ ima pa ogromno besed iz preteklosti ki nimajo več istega pomena v sedanjosti. Nekoč morda to ni bila žaljivka danes pa je njena ...prikaži več vloga žaljenje.. Kr poglej si kdo uporablja besedo cigan. A je to tisti ki spoštuje Rome? Ne. To je tisti ki jih zaničuje. Vedno. Kr poglej si komentarje.