Šport
28 ogledov

Vse bolj osamljen na vrhu

Vincenzo Nibali EPA
Vincenzo Nibali je z zmago v 13. etapi dirke po Franciji še povečal prednost v skupni razvrstitvi.

Na zadnjem vzponu 13. etape sta se nekaj kilometrov povsem v ospredju vozila Poljak Rafal Majka in Čeh Leopold König, Vincenzo Nibali pa se jima je priključil 6,5 kilometra pred ciljem, ko je pobegnil Francozu Thibautu Pinotu in Špancu Alejandru Valverdeju.

Ko je Valverde skočil naprej, se je zdelo, da bi se lahko približal Nibaliju v skupnem seštevku, vendar je na koncu bilo povsem drugače. Italijan je dokazal, da je za tekmece premočan, čeprav je v zadnjih kilometrih ostal brez ključnih pomočnikov, Danca Jakoba Fuglsanga, ki je padel, in rojaka Micheleja Scarponija, ki je odpadel na zadnjem vzponu. Valverde je na koncu ciljno črto prečkal na četrtem mestu, peti je bil Pinot.

"Verjetno sem v najboljši formi v življenju, ker sem letos res dobro treniral pred začetkom sezone. Nisem dosegal izjemnih rezultatov, toda vse je bilo podrejeno velikemu cilju - Touru," je dejal Nibali, ki je na letošnji francoski pentlji prikolesaril do tretje etapne zmage.

Etapa je premešala vrstni red na prvih mestih. Nibali še naprej ostaja v rumenem, doslej drugi Avstralec Richie Porte pa je tokrat povsem odpovedal in izpadel iz boja za najvišja mesta. Na drugem mestu je zdaj Valverde, ki zaostaja tri minute in 37 sekund, na tretje mesto je napredoval Francoz Romain Bardet, ki zaostaja 4:24 minute.

Sicer pa so Tour predčasno končali še trije kolesarji. To so francoski prvak iz leta 2013 Arthur Vichot, lani devetouvrščini v skupnem seštevku na francoski pentlji Španec Daniel Navarro in Kolumbijec Janier Acevedo.

Slovenca Kristijan Koren iz ekipe Cannondale in Simon Špilak, član Katjuše, tokrat nista končala med najboljšimi. Koren je osvojil 117. mesto, Špilak je bil 130., za zmagovalcem pa sta oba zaostala 38:38 minute. V skupnem seštevku je Špilak 80., Koren pa 138.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.