Šport
17 ogledov

"Vse je odvisno od srca in jajc"

Krunoslav Simon Thomas Kelati EPA
Naturalizirani Thomas Kelati je bil po tekmi s Španijo razočaran nad nekaterimi soigralci. Proti Slovencem obljublja precej resnejši odnos Poljske.

"Hvala Bogu, da imamo še eno tekmo, saj če bi prvenstvo končali s tem, bi morali obesiti drese na klin in se upokojiti. Vesel sem, da imamo še en dvoboj, zaradi našega ponosa. Seveda bo Slovenijo zelo težko presenetiti. Igra doma, je izjemno moštvo. A za nas je to zadnja priložnost, da nekaj pokažemo. Čeprav nimamo več možnosti za napredovanje, si želimo iz Slovenije odpotovati z vsaj eno zmago. Dali bomo vse od sebe za uspeh," je vidno razočaran Thomas Kelati razlagal zbranim novinarjem po polomiji s Španijo.

Na vprašanje, ali meni, da moštvu manjka prava kemija, je odvrnil: "Ne vem, ali gre za kemijo. Menim, da se nekateri igralci pač ne zavedajo, kako intenzivno in trdo je treba igrati na tej ravni. Le nekaj košarkarjev je igralo v Evroligi in na podobni ravni. Poglejte Špance. Ni pomembno, ali so zvezdniki Lige NBA, na igrišču pustijo srce. Nimamo prave miselnosti. Ne manjka nam nadarjenosti, nič ni narobe s trenerjem, zvezo, popolnoma nič. Vse je odvisno od srca in ... jajc."

Ameriški Poljak s prstom ni želel pokazati na posamezne krivce. "Mislim, da to velja za vse. Treba se je pogledati v ogledalo, in če se nisi pripravljen boriti, bolje, da ne prideš na tekmo. Kdor ima kaj ponosa in se želi boriti, bo to proti Sloveniji tudi pokazal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.