Šport
0 ogledov

Vse manj lepotic v Avstraliji

Za Ano Ivanović je bila usodna Argentinka Gisela Dulko. (Foto: Reuters)
1/17
Žurnal24 main
Po tem, ko je v prvem kolu uvodnega teniškega grand slama sezone v Melbournu izpadla Marija Šarapova, se je v drugem krogu poslovila še ena lepotica Srbkinja Ana Ivanović.

Za Ano Ivanović je bila usodna pogosta udeleženka turnirja v Portorožu Argentinka Gisela Dulko, ki je nekdanjo številko ena svetovnega tenisa ugnala v treh nizih s 6:7 (6), 7:5 in 6:4.

Zanimivo je, da sta se prav izpadli Marija Šarapova in Ivanovićeva še dve leti nazaj pomerili v finalu OP Avstralije, v katerem je veliko zmago slavila Rusinja. Dulko je proti Ivanovićevi, sicer 20. nosilki, v odločilnem tretjem nizu dvakrat servirala za zmago, a je nekdanja zmagovalka OP Francije dvakrat odbila napad nasprotnice. Odločitev je padla v deveti igri, ko je Argentinki uspel odločilni odvzem servisa nasprotnici, velik skalp pa je dosegla šele po šesti žogici za zmago.

"Težko mi je. Boli! Verjetno me bo kasneje poraz še bolj bolel. Vendar pa bom to vzela kot del procesa," je dejala srbska lepotica, ki si zopet želi preboja med najboljših 10 teniških igralk na svetu. "Veliko bolje se počutim na igriščih. Mislim, da dobro napredujem, spet imam občutke kot nekoč, vendar pa so še elementi, ki jih moram izboljšati," dodaja Srbkinja.

Sestri Williams uspešni
Več uspeha je imela Američanka Venus Williams, ki je Avstrijko Sybille Bammer ugnala v dveh nizih s 6:2 in 7:5. Starejša od sester Wiliams je v drugem nizu zaostajala že z 0:2 v igrah, a izenačila na 3:3, dokončno pa nasprotnico strla z odvzemom servisa v 11. igri drugega niza. Prva nosilka Američana Serena Williams se je ekspresno uvrstila v 3. kolo. S 6:2 in 6:1 je premagala Čehinjo Petro Kvitovo.

Konec za Hercogovo
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je končala z nastopi na prvem grand slamu sezone, odprtem teniškem prvenstvu Avstralije. V prvem krogu v konkurenci dvojic je v paru s Hrvatico Petro Martič izgubila proti britansko-ameriški navezi Sarah Borwell/Raquel Kops-Jones s 4:6, 6:7 (3).

OP Avstralije, 2. kolo (Ž): zanimivejši izzidi:
V. Zvonareva (RUS, 9) : I. Benešova (ČEŠ) 6:0, 6:3;
G. Dulko (ARG)
: A. Ivanović (SRB, 20) 6:7 (6), 7:5, 6:4;
V. Azarenka (BLR, 7)
: S. Vögele (ŠVI) 6:4, 6:0;
C. Wozniacki (DAN, 4)
: J. Görges (NEM) 6:3, 6:1;
S. Peer (IZR, 29)
: C. Pironkova (BOL) 6:1, 6:4;
D. Hantuchova (SLK, 22)
: S. Arvidsson (ŠVE) 6:4, 6:1;
N. Li (KIT, 16)
: A. Szavay (MAD) 3:6, 7:5, 6:2;
A. Radwanska (POL; 10)
: A. Kudrjavceva (RUS) 6:0, 6:2;
F. Schiavone (ITA, 17)
: J. Coin (FRA) 6:3, 6:4;
V. Williams (ZDA, 6)
: S. Bammer (AVT) 6:2, 7:5;
S. Williams (ZDA, 1)
: P. Kvitova (ČEŠ) 6:2, 6:1;

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.