Šport
49 ogledov

Vse razen zmage Zavca nesprejemljivo

Sašo Taraniš je trdno prepričan v zmago Dejana Zavca. (Foto: Fotosi.si)
1/2
Žurnal24 main
Pred petkovim Obračunom v zmajevem gnezdu smo poklicali selektorja slovenske boksarske reprezentance Saša Taraniša. "Martinez je sicer izkušen borec, a menim, da v tem primeru nedorasel Zavcu."
NE SPREGLEJTE!
V dodanem videu si oglejte nekaj izsekov zadnje borbe Martineza proti rojaku Juanu Pablu Luceru, ki jo je dobil predčasno. Naj spomnimo, da je Martinez v profesionalni karieri imel 40 dvobojev. Od tega jih je 36 dobil, trikrat je izgubil, enkrat pa se je dvoboj končal brez zmagovalca.

Ko je v Sloveniji govora o boksu, praktično ne gre brez Saša Taraniša, selektorja slovenske boksarske reprezentance. Pred Obračunom v zmajevem gnezdu, na katerem bo Dejan Zavec branil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji IBF proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu, smo tako zavrteli telefonsko številko trenerja ljubljanskega Tomohawka in mu zastavili nekaj vprašanj v zvezi s petkovim spektaklom v dvorani Tivoli.

Taraniš je bil ob prvem vprašanju, kakšna je njegova napoved dvoboja, zelo jasen: "Tu ni veliko za govoriti. Vse razen zmage Zavca je nesprejemljivo. Martinez je sicer izkušen borec, a menim, da v tem primeru nedorasel Zavcu. Menim, da bo Dejan borbo mirno pripeljal do konca. Ali po točkah ali predčasno, sploh ni pomembno,“ je trdno prepričan v Zavčeve sposobnosti odgovoril Taraniš in nato razkril glavne prednosti najboljšega slovenskega boksarja v zgodovini: "Predvsem je fizično močnejši. Ob tem pa je Dejan dozorel kot boksar. Pozna vse skrivnosti boksa. Psihično je zelo močan in zelo dobro ve, kaj hoče.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Selektor reprezentance je navedel tudi nekaj značilnosti Martineza, čeprav ga še ni videl boksati: "Martinez deluje zelo igriv in hiter. Verjetno bo boksal v seriji, ampak jaz menim, da ko ga bo Zavec presekal z močnim udarcem, bo na to hitro pozabil. Martinez je od 40 dvobojev zmagal na kar 36 in le trikrat izgubil, a dejstvo je, da je po večini boksal le v Argentini. Zavec pa je špica v svoji kategoriji,“ je še povedal Taraniš in razkril še značilnosti, ki so po večini skupne vsem argentinskim boksarjem: "Vsi Argentinci so zelo gibljivi, pravi plesalci. Ob tem pa so res pravi borci. V sebi imajo nek plesalni ritem – tango. In oni tudi boksajo tako. Mi pa delamo bolj na polko. Zavec sicer ni nek plesalec, vendar, ko udari, res udari. Moram pa povedati tudi to, da so Argentinci zelo žilavi in se ne predajo kar tako.

Ob koncu pogovora smo se s Taranišem obrnili še v prihodnost. Zavec je že sam večkrat povedal, da mu pogled vse pogosteje seže v Ameriko. Taraniš meni, da se Ptujčan lahko bori z vsemi najboljšimi v svoji kategoriji – Mannyjem Pacquiaom, Floydom Mayweatherjem, Joshuo Clotteyjem, Vyacheslavom Senchenkom in ostalimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.