Šport
12 ogledov

Vse tekme končnice v Tivoliju?

Jeseniški hokejski hram nima več uporabnega dovoljenja za obratovanje. (Foto: SP Žurnal24 main
Dvorana Podmežakla, kjer hokejisti Acronija Jesenic igrajo domače tekme, nima več uporabnega dovoljenja za uporabo. Bodo vse tekme končnice državnega prvenstva odigrane v Ljubljani?

Upravna enota Jesenice je dobila odločbo inšpektorata za okolje in prostor, da mora občina Jesenice takoj prenehati uporabljati športno dvorano Podmežakla, ker ta nima uporabnega dovoljenja, poroča petkovo Delo.

Novico so v petek potrdili na občini in opozorili, da težava ni le načrtovana končnica hokejskega državnega prvenstva, ampak programi za več kot 400 mladih, ki v dvorani vadijo različne športe. Kot je povedala Božena Ronner, svetovalka jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja, dvorana uporabnega dovoljenja nikoli ni imela, saj je bila zgrajena pred letom 1967, ko je bilo za odprtje dvorane potrebno le gradbeno dovoljenje.

Občina se je po besedah Ronnerjeve že pritožila na odločbo gradbene inšpektorice. Na občini že zbirajo obsežno dokumentacijo, na osnovi katere bodo poskušali dokazati, da dvorana obratuje v skladu z vsemi zahtevami. Obenem so se začudili nad nenadnostjo ukrepa in opozorili, da je v občini še nekaj projektov, ki so bili predani uporabi brez ustreznega uporabnega dovoljenja, denimo tudi avtocestni odsek Hrušica–Vrba.

Na Jesenicah so medtem zaokrožile različne zgodbe. Do zapleta z dvorano naj bi prišlo, ko je klub zaprosil za dovoljenje za izvedbo mednarodne tekme z madžarsko Albo, ki je bila načrtovana za 10. marec. "Lahko potrdim le, da klub za tekmo v skladu z zakonom brez uporabnega dovoljenja ni dobil, tekel pa je postopek za dovoljenje za tekmo. Ostalo so govorice, saj ljudje ne poznajo našega dela," pa je to pokomentirala načelnica jeseniške upravne enote Alenka Burnik.

Na Jesenicah predvsem hokejisti zaradi pomembnosti tekem in prostora za gledalce potrebujejo hitro rešitev za končnico hokejskega prvenstva, saj bi bilo možno treninge vsaj prestaviti tudi v katero od drugih dvoran, a za zdaj v jeseniškem klubu še vedno uporabljajo svojo dvorano, saj niso pritrdilno odgovorili na vprašanje, ali treningi zdaj potekajo drugje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.