Šport
43 ogledov

Vse več poškodb potnikov na SP

Seznamu zadnjih odpovedi se je zdaj pridružil še John Obi Mikel. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Didier Drogba, Rio Ferdinand, Andrea Pirlo, Julio Cesar, Jozy Altidore, John Obi Mikel. To so nogometaši, ki so bili med potniki na SP, a bodo zaradi svežih poškodb izpustili prvenstvo ali vsak kakšno tekmo.

Čez manj kot teden se bo začel ob olimpijskih igrah verjetno največji športni dogodek na svetu. Polnijo se tudi bazni tabori, v katerih bodo reprezentance opravile še zadnje priprave pred SP. V nekaterih ekipah pa z zaskrbljenostjo čakajo prihodnje dni. Seznam poškodovanih igralcev se daljša, tekme pa se še sploh niso začele. Najbolj prizadeta je favorizirana ekipa Slonokoščene obale, ki je dobila petkovo prijateljsko tekmo proti Japonski z 2:0, a izgubila kapetana in enega najboljših napadalcev na svetu Didierja Drogbaja. Zvezdnik Chelseaja je svoje sanje o nastopu na prvem svetovnem nogometnem prvenstvu na afriških tleh namreč že pokopal. Na tekmi mu je po dobrih dvajsetih minutah igre z grobim startom zlomil roko branilec Marcus Tulio Tanaka.

Nigerijski reprezentančni vezist Mikel John Obi bo ostal brez nastopa na bližnjem svetovnem prvenstvu. Čeprav je bil že na končnem seznamu, so iz nigerijske ekipe naknadno sporočili, da bo 23-letni zvezdnik Chelseaja izpustil prvenstvo, ker še ni okreval po operaciji kolena. "Mikela smo izbrisali s seznama, potem ko nas je obvestil, da noče tvegati tekmovalne kariere z nastopom na mundialu in si želi še nekaj časa za okrevanje po nedavni operaciji kolena," je dejal predstavnik nigerijske ekipe Emmanuel Attah. V izbrani vrsti ga bo nadomestil 21-letni napadalec Brown Idey. Nigerija bo na SP igrala v skupini B z Argentino, Grčijo in Južno Korejo.

Tudi angleško moštvo, ki bo na SP igralo v isti skupini s Slovenijo, ZDA in Alžirijo, deli težave Slonokoščene obale. Kapetan Rio Ferdinand si je na treningu poškodoval levo koleno, natrgal si je kolenske vezi, in je prav tako ostal brez mundiala. Angleži so že našli zamenjavo za kapetana. Enaintridesetletni branilec se je poškodoval, ko je skušal ob koncu treninga z drsečim startom preprečiti prodor Emila Heskeyja. Bolnišnico, kjer so ga pregledali, je zapustil na berglah. Ferdinanda bo nadomestil Michael Dawson (Tottenham), ki nima še niti enega reprezentančnega nastopa, vlogo angleškega kapetana pa bo prevzel Steven Gerrard (Liverpool). Ferdinand sicer sodi med izvrstne branilce in je komaj pred nekaj meseci prevzel kapetanski trak od Johna Terryja.

Poškodbe so osrednja tema tudi v italijanski izbrani vrsti. Junak zadnjega mundiala Andrea Pirlo si je na četrtkovi prijateljski tekmi proti Mehiki (1:2) poškodoval levo mečno mišico. Vezni igralec Milana počiva in okreva doma ter ne bo igral na prvi tekmi italijanske reprezentance, branilke naslova, na nogometnem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki proti Paragvaju 14. junija. Bo pa z ekipo odpotoval v Južnoafriško republiko.

Brazilski vratar Julio Cesar je izpustil že drugi trening zaradi bolečin v hrbtu, ameriški napadalec Jozy Altidore pa si je na treningu zvil gleženj, vendar pa njegov nastop na SP najverjetneje ni ogrožen. Američani bodo svetovno prvenstvo odprli 12. junija, ko jih čaka sila težak obračun s prvim favoritom skupine C Anglijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.