Šport
12 ogledov

Vse vedo tudi ob štirih zjutraj

Urož Zorman poudarja, da vedo, kaj je obramba 6:0. © Saša Despot Žurnal24 main
Na Rogli smo se pred odhodom na turnir v Linz pogovarjali z Urošem Zormanom, ki bo zagotovo ena od podaljšanih rok novega selektorja Zvonimirja Serdarušića - Noke.

Selektor je omenil, da je ena od novosti obramba 6:0. Kaj novega je poleg tega še prinesel v reprezentanco Noka Serdarušić?
Da se razumemo: nismo butasti, da ne bi znali igrati obrambe 6:0. To je tako, kot če bi vi dobili novega direktorja in bi zahteval od vas, da napišete članek, ki bi imel tri besede več ali tri manj. Vsak novi trener prinese nekaj novega, potreben pa je določen čas, da se na to navadiš. Znamo se prilagoditi.

Katera sprememba se vam zdi najbolj pomenljiva?
Postavljen je nek sistem. Vsak igralec v naši ekipi ima svojo odgovornost. Ve, v katerem trenutku mora biti na katerem mestu. Včasih je bila odgovornost porazdeljena na nekaj igralcev, zdaj pa je na vseh. Res pa je, da morajo določeni igralci včasih storiti korak več. Vsak igralec ve, kaj je njegova naloga, če ga zbudiš ob štirih zjutraj.

V Kielu je med minutami odmora pogosto glavno besedo imel Stefan Lövgren – srednji zunanji, tako kot vi.
Kdor pozna Noko, ve, da je v okviru njegovega sistema veliko svobode. Tudi v Kielu je kdo med minutami odmora kaj povedal in to se je upoštevalo. Ni trenerja na svetu, ki vse ve. Noka zna sprejeti kritiko, in to je razlika med vrhunskimi in povprečnimi trenerji.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V zadnjem času se je veliko govorilo o vzdušju v košarkarski in nogometni reprezentanci. Vam bosta ti vzor?
Ne bi želel biti nesramen, ampak rokomet je od slovenskih kolektivnih športov naredil daleč največ. Imamo veliko igralcev, ki so v Evropi že nekaj naredili. Košarkarjem in nogometašem za njihove uspehe čestitamo in jim privoščimo dobre uvrstitve, ampak mi imamo svojo pot. Kar zadeva vzdušje, z njim nikoli nismo imeli težav.

Kakšno je stanje vaše poškodbe?
Kost v dlani je počena. Zdaj se celi in videli bomo, kako bo. Ni še popolnoma jasno, ali bom v Linzu igrali. Tja pa bomo odpotovali vsi, saj bomo vadili taktične zamisli. Med treningi nosim posebno opornico, s katero pa ne smem igrati. Po zagotovilih celjske zdravniške službe bi moral biti pripravljen v roku dveh do treh tednov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.