Šport
16 ogledov

"Vse zaradi brazilske opice"

Ronaldinho EPA
Nogometni klub Queretaro, za katerega je nedavno podpisal Ronaldinho, zahteva kazen za lokalnega politika, ki je na socialnem omrežju objavil rasistične žaljivke na račun 34-letnega Brazilca.

Član mehiške konzervativne krščansko-demokratske Stranke nacionalne akcije (PAN) Carlos Trevino Nunez je po predstavitvi igralcev kluba Queretaro na socialnem omrežju zapisal ostre kritike o nogometu in dodal rasistične žaljivke o novem članu kluba Ronaldinhu.

"Poskušam biti strpen, ampak sovražim nogomet in vse, kar je povezano z njim," je zapisal v prispevku, ki je bil pozneje izbrisan, a so ga nato objavile nekatere mehiške medijske hiše. "Sovražim ga še bolj, ker ljudje preplavijo ulice in naredijo prometne zastoje. Potreboval sem dve uri, da sem prišel domov. In to vse zaradi opice. Brazilske opice, ampak vseeno," je zapisal Nunez.

V klubu zdaj zahtevajo ostro kazen za omenjenega politika: "Obsojamo objavo gospoda Carlosa Manuela Trevina Nuneza, s katero je užalil našega nogometaša Ronaldinha. Pozivamo oblasti, da zadevo preuči in jo primerno kaznuje." Ronaldinho, ki je bil dvakrat izbran za najboljšega nogometaša na svetu, je v petek sicer presenetljivo podpisal pogodbo s Queretarom, potem ko je julija zapustil brazilski klub Atletico Mineiro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.