Šport
22 ogledov

Vsi bodo napadali Koprčane

Cimos je v drugem polčasu nadigral Gold Club. Žurnal24 main
V petek se bo s tekmo med Gorenjem in Šmartnim začela nova sezona državnega prvenstva v rokometu. Naslov brani Cimos Koper, ki bo ob Gorenju in Celju tudi letos glavni favorit za končni uspeh.

S tekmo Gorenje Velenje Šmartno Herz Factor banka se bo v petek začelo 21. državno prvenstvo v rokometu. V pretekli sezoni je naslov državnega prvaka osvojil koprski Cimos, turbulentno sezono – tako na tekmovalnem kot organizacijskem področju – pa je zaznamovala tudi vrnitev tekmovanja pod okrilje Rokometne zveze Slovenije.

Na pobudo najmočnejših slovenskih klubov (Cimos Koper, Gorenje Velenje in Celje Pivovarne Laško) so vsi člani elitne rokometne druščine izstopili iz tekmovanja, ki ga je vodila Zveza rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops). Preteklo sezono je zaznamoval tudi spor s sodniki, sredi tega tedna pa je vseh dvanajst slovenskih prvoligaških klubov soglasno podprlo seznam sodnikov in delegatov, tako da je bila odpravljena zadnja ovira pred začetkom sezone, ki se bo po novem imenovala 1. NLB Leasing liga.

Pretekla sezona je minila v znamenju Koprčanov, ki so v končnici nadoknadili visok zaostanek za velenjsko in prvič osvojili naslov državnih prvakov, prevlado pa so kronali z zmagoslavjem v domačem pokalnem tekmovanju in evropskem pokalu challenge. Po koncu sezone so res ostali brez nekaterih nosilcev igre (vratar Darko Stanić, Uroš Elezović in Milan Mirković), nastalo vrzel pa so zapolnili z novimi in kakovostnimi okrepitvami (vratar Gorazd Škof, Uroš Bundalo in Matevž Čemas).

Najhujši domači tekmec obalnemu moštvu bo Gorenje. Ekipa iz Šaleške doline je dolgo časa v samem vrhu slovenskega rokometa. Velenjsko ekipo so po koncu sezone zapustili Aljoša Štefanič, Matevž Skok in Aleksandar Stanojević, novi obrazi pa so Marko Dujmovič, Jure Dolenec, Fahrudin Melić in povratnik Emir Taletovič. Iz ozadja bodo svojo priložnost iskali Celjani, ki so po koncu sezone doživeli kar korenite spremembe, med drugim je odšel legendarni Rus Edvard Kokšarov, pa tudi hrvaški vratar Mirko Alilović, "bombarder" Momir Ilić. Za ekipo bo po novem skrbel ambiciozen strokovnjak Vladan Matić, ljubitelje tega kluba pa najbolj veseli vrnitev celjske rokometne ikone Dejana Perića. Ob priljubljenem Periću so novi obrazi še Skok, Rok Žuran in Nemanja Zelenović, tragedija pa je preprečila prihod Marinka Kelečevića v dvorano Zlatorog.

Drugi slovenski klubi nimajo realnih možnosti, da posežejo po zvezdah, prvič v zgodovini pa v elitnem domačem rokometnem tekmovanju ne bo predstavnika Ljubljane. Novinca na prvoligaški sceni sta Krško in Istrabenz Plini Izola.

"Nikogar ne smemo podcenjevati, v vsako tekmo moramo iti maksimalno in se potruditi, da zmagamo. To je želja vsakega športnika, to je naravno, za nas je in bo vsaka tekma pomembna. Tako tista jutri kot tudi tista na koncu končnice. Zato si želimo, da bi zmagovali, da bi bili ponos sponzorju in velikemu klubu, v katerem igramo ter seveda navijačem, ki si želijo prave borce na igrišču. Vem, da bodo ljudje, ki imajo radi ta klub, ponosni na način, kako bomo branili barve našega kluba na vsaki tekmi, na kateri bomo nastopili," je pred začetkom sezone za spletno stran Celja dejal izkušeni vratar Dejan Perić, ki bo na igrišču desna roka strokovnega vodstva. "Med prvenstvom bom dal vse od sebe, da bom lahko pomagal soigralcem pri doseganju ciljev. Ti so jasni. Spet želimo biti prvaki in se uvrstiti v drugi krog tekmovanja v Ligi prvakov," pa je pred startom za spletno stran Cimosa dejal novinec v koprskih vrstah Nikola Džono.


1. NLB Leasing liga, 1. kolo:

Ob 19.00:
Gorenje Velenje – Šmartno Herz Factor banka 

Sobota, ob 19.00:
Trimo Trebnje – Krško
Ribnica Riko hiše – Istrabenz Plini Izola
Cimos Koper – Maribor Branik

Ob 20.00:
Loka – Celje Pivovarna Laško

Nedelja, ob 18.00:
Krka – Jeruzalem Ormož

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.