Šport
23 ogledov

Vsi kriki Šarapove so bili zaman

Marija Šarapova Reuters
Marija Šarapova tudi v četrtem finalu v Miamiju ni prišla do zmage. Tokrat jo je na zadnji stopnički turnirja na Floridi ustavila Agnieszka Radwanska, ki jo je odpravila z 2:0 v nizih.

Poljakinja Agnieszka Radwanska je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Miamiju z nagradnim skladom 4,83 milijona dolarjev. Petopostavljena Radwanska je v finalu s 7:5 in 6:4 premagala drugo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo. Slednja je tako še četrtič klonila v finalu tega turnirja.

Radwanski, 23-letnici iz Krakova, gre izvrstno v tej sezoni, ne nazadnje je pred tem dvobojem zabeležila 25 zmag in le štiri poraze. Toda proti njej je govoril izkupiček medsebojnih dvobojev s Šarapovo, saj je slednja do tega finala na osmih obračunih sedemkrat slavila, proti Poljakinji ni izgubila vse od leta 2007. A danes je morala priznati premoč Poljakinji, ki je predvsem v končnicah nizov znala ohraniti več zbranosti kot njena tekmica. Poljakinja je za zmago dobila 1000 točk WTA in 712.000 dolarjev.

Miami, WTA (4,83 milijona USD), finale:

Agnieszka Radwanska (Pol/5) : Marija Šarapova (Rus/2) 7:5, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.