Šport
22 ogledov

"Vsi mi smo Tina Maze"

Veličasten sprejem ZLATE Tine Maze!
1/31
Žurnal24 main
Z navdušenimi navijači Tine Maze napolnjen Prešernov trg je pozdravil svetovno prvakinjo. "Vsi mi smo Tina," je dejal Tomaž Lovše. Čestitke, nagrade, torta, krona, norenje, prepevanje ... v članku, galeriji in videu.

Ne spreglejte
videa in galerije.

"Vsi mi smo danes Tina Maze," je med drugim na veličastnem sprejemu na Prešernovem trgu dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Tomaž Lovše, eden najzaslužnejših za izboljšanje odnosov med njeno ekipo in SZS.

"Črna na Koroškem ni več na koncu, ampak na vrhu sveta, kamor jo je popeljala Tina. Ta je že častna občanka, mislim pa, da si zasluži najmanj ime ulice. Utegne se zgoditi, da ji ulijemo kar kip," je ob sprejemu na Prešernovem trgu dejala županja Črne Romana Lesjak.

"Hvala, Tomaž, za tvoje srce, ki si ga pokazal v preteklih dneh. Tvoje čestitke so bile ene mojih najljubših. Hvala za tvojo podporo. Letos smo se uskladili, s tem smo vsi zelo zadovoljni. Treba je videti nove rešitve. Pokazal si, da si odprt človek s širokim pogledom. Tudi sama sem se morala veliko spremeniti. Za določen del je kriv tudi Andrea. Hvala vam, ki nas podpirate. Tudi nam ni bilo postlano z rožicami. Ampak borili smo se iz dneva v dan in uspehi so tu. Če delaš, se ti prej ali slej povrne. Mladi rod, ki prihaja za nami, je zelo uspešen, ga je pa treba skrbno negovati," pa je dejala Tina Maze, ki je kot presenečenje doživela čestitke Dejana Zavca, ob tem pa razigrano zapela skupaj s Siddharto, ki je prišla nastopat brezplačno, in Matjažem Jelenom iz skupine Šank Rock. Ob koncu sprejema se je na odru za Tino znašla zlata krona, za Andreo Massija pa zlat klobuček, ki sta si ju poveznila na glavo.

Ko so zraven moji navijači, vedno smučam hitreje. Zato si želim, da pridete čim večkrat, saj bomo skupaj še bolj veseli. Zelo sem vam hvaležna, da navijate zame. V Mariboru, ko se zbere ogromno navijačev, me vleče proti cilju neverjetna sila, ki mi zares pomeni ogromno.
Tina Maze

Pravijo, da Slovenci ne znajo držati skupaj, ampak mislim, da danes to ne drži. Vsi skupaj navijate za Tino in tudi zato je tako hitra. Stoodstotno sem prepričan, da je tako. Čestitam Slovencem in Ljubljani," je dejal Tinin trener in izvoljenec Andrea Massi, ki se po vseh naporih svetovnega prvenstva še ni naspal: "Upam, da se bom danes. Nekaj bom spil, tako da bo šlo boljše."

Nato je besedo vnovič dobila svetovna prvakinja in se dotaknila svoje predhodnice na svetovnem prestolu, Mateje Svet, ki je bila svetovna prvakinja pred 22 leti. Mazejeva je potrdila, da je bila Mateja njena vzornica: "Lahko bi rekla tako. Ko sem bila majhna, sem navijala zanjo in za Vreni Schneider. Ampak za Slovenko sem seveda navijala bolj. Mateja je moja velika vzornica. Imam še nekaj njenih idej v glavi, ko smučam. Je izjemna oseba, zelo inteligentna in upam, da sem njena dobra naslednica."

VEČ KMALU.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.