Šport
16 ogledov

"Vsi so se mi samo smejali"

Blaž Kavčič je na igriščih Roland Garrosa prišel do največjega uspeha v svoji ka www.alesfevzer.com
Teniški igralec Blaž Kavčič se je v ponedeljek kot prvi Slovenec prebil med stoterico najboljših teniških igralcev na svetu. "Zadnji mesec se je veliko govorilo o tej stotici, tako da sem čutil velik pritisk."

"Oddahnil sem si. Zadnji mesec se je veliko govorilo o tej stotici, tako da sem čutil velik pritisk. Morda tudi zato nisem igral tako, kot sem sposoben," pravi Blaž Kavčič, od včeraj član elitne stoterice teniških igralcev. Ljubljančan na najnovejši lestvici ATP zaseda 96. mesto in je s tem postavil nov mejnik slovenskega tenisa.

Od zdaj brez pritiska
Ta teden bo igralec kranjskega Triglava na challenger turnirju v italjanskem mestecu Barletta poskušal uvrstitev še nekoliko popraviti. "Na igrišču se počutim bolje in mislim, da bom šele zdaj lahko začel igrati svoj najboljši tenis. Drugače je pa to cilj vsakega mladega tenisača in na začetku so se mi vsi po vrsti samo smejali, rekoč da je to nemogoče. Pri nas velja splošno prepričanje, da nimamo ustreznih trenerjev za take uspehe, jaz pa sem od nekdaj trdil, da je vse odvisno le od igralca," je povedal naš prvi lopar in dodal, da je v tak razplet verjel že, odkar je začel igrati tenis. Kot glavne razloge za preboj je izpostavil talent in okolje, v katerem je odraščal. Tako oče kot mati sta se namreč ukvarjala z vrhunskim športom. Poleg zgodovinskega dogodka za slovenski tenis je Kavčičeva uvrstitev dobra novica tudi iz tega zornega kota, da mu s trenutnim statusom ni treba igrati kvalifikacij za četverico največjih turnirjev.

To je slovenski produkt
Človek, ki z Blažem na turneji preživi največ časa, je trener David Lenar. "Dosežek pripisujem trdemu delu in veliki odločnosti. Seveda ne bi šlo niti brez ugodnega spleta okoliščin. Najin cilj pred sezono ni bil med najboljših sto, želiva si priti čim višje," je misli strnil Lenar ter opozoril, da obstaja še veliko prostora za napredek. Za mnenje smo povprašali tudi kapetana slovenske reprezentance v Davisovem pokalu Blaža Trupeja: "Upam si napovedati, da bo letos vsaj še en naš igralec uvrščen med prvo stoterico, zdi se mi pa smiselno izpostaviti še nekaj – Blaž je dokazal, da se tudi s slovenskim teniškim znanjem da priti med najboljših sto na svetu. Obstajali so namreč pomisleki, da je po pomoč nujno treba iti v tujino." Majhen skok na lestvici je uspel tudi Gregu Žemlji, ki je 140. igralec na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.