Šport
4 ogledov

Vsi želijo videti Prevca in druščino

bad mitterndorf sp v poletih skakalnica
1/8
EPA
Konec tedna bo v avstrijskem Bad Mitterndorfu oziroma na Kulmu potekalo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.

Prireditelji pričakujejo zelo veliko ljubiteljev skokov, širše območje prizorišča pa bo popolnoma zasedeno, saj nimajo več proste nobene turistične postelje.

Zanimanje za letošnje tekmovanje je izjemno veliko, v tamkajšnjem turističnem društvu ugotavljajo, da je bila večina kapacitet zasedenih oziroma rezerviranih že aprila lani. Zdaj ni na voljo nič več, razen morda kakšna zasebna hiša oziroma stanovanje, ki jih bodo lastniki oddali priložnostno med prihajajočim koncem tedna.

V Bad Mitternordfu in njegovi širši okolici tako od petka do nedelje pričakujejo kar 100.000 obiskovalcev. Za red bo skrbelo 500 prostovoljnih gasilcev, 100 policistov, pripravljenih bo 320 članov Rdečega križa. Začasno bodo spremenili tudi prometni režim zaradi pričakovane gneče.

Med tekmami bodo imeli reševalci pod skakalnico posebno ekipo, imenovano Crash-Crew, v kateri bo 85 ljudi. V pripravljenosti pa bo tudi dežurna zdravniška ekipa. Za navijače, ki bodo prišli z avtomobili, bodo že precej pred Bad Mitterndorfom uredili parkirna mesta ter jih nato z avtobusi prepeli do letalnice; tiste, ki bodo prišli za avtobusi, pa bodo spustili nekoliko bližje.

Dogajanje se bo začelo že v četrtek, ko bo slavnostno odprtje s koncertom popestrila tudi zmagovalka evrovizije leta 2014 Conchita Wurst, doma prav iz oklice prizorišča tekmovanja v poletih. Prireditelji pa za zdaj še niso sporočili, ali na SP pričakujejo tudi kakšne znane osebnosti iz sveta športa ali politike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.