Šport
15 ogledov

VSV brez možnosti proti Olimpiji

Žiga Pance je za Olimpijo zabil četrti zadetek. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Tilia Olimpija je v 31. kolu lige Ebel na domačem ledu v dvorani Tivoli prepričljivo s 5:2 odpravila beljaški VSV. Acroni Jesenice so vpisale nov poraz, Dunaj jih je doma premagal s 6:3.

Ljubljančani so v zgoščenem urniku predprazničnega in prazničnega sporeda lige Ebel, ko so tekme na sporedu na dva dni, nazadnje osvojili pomembni točki v Gradcu z neposrednimi tekmeci v boju za končnico. Tokrat pa je v Ljubljano prišel Beljak, zadnje moštvo zgornjega dela lestvice.

Že v prvi tretjini pa ni bilo videti, da imajo gostje že šest točk več. Ljubljančani so bolje začeli, pogumna in požrtvovalna igra pa je kmalu prinesla sadove. Najprej je v sedmi minuti Petr Šachl zvito streljal in premagal Bernharda Starkbauma. Ob številčni prednosti domačim ni steklo, zapravili so prvi dve, vendar pa so nato zadeli, ko so bile moči izenačene. Po strelu Tomija Mustonena je bil na pravem mestu Matt Higgins in odbiti plošček pospravil v gol. Povsem brez dela ni bil niti domači vratar Jan Chabera. A nekaj poskusov Beljaka, najbolj nevaren je bil tisti Andreasa Kristlerja v 14. minuti, ni našlo cilja. Zato pa je Beljak hitro izkoristil svojo prednost v igri 5-4. V 16. minuti so gostje potrebovali le pol minute, da so spletli kombinacijo, Gerhard Unterluggauer pa je neubranljivo meril z modre črte.

V drugi tretjini so domači še bolj stopili na plin. Popravili so edino slabost iz prvega dela, igro z igralcem več. Na ta način so dosegli tretji gol na tekmi, potem ko je gostujoči vratar ostal brez svoje palice in je skušal ljubljansko akcijo ustaviti kar z igralsko; ni mu uspelo, na 3:1 je povišal Higgins. Na polovici tekme so imeli Beljačani spet igralca na klopi za kaznovane. Ko je že kazalo, da bodo zeleno-beli s preveč zapletenimi akcijami ostali praznih rok, je Mustonen ukradel plošček pred vrati gostov, ta je nazadnje prišel do Žige Panceta, kapetan pa je s strelom vratarju med nogami povišal na +3. A VSV se še ni predal in sledilo je nekaj vročih minut pred golom Chabere, ki pa ni klonil po nevarnih strelih Kristlerja in Rolanda Kaspitza.

Upe gostov na preobrat so domači v zadnji tretjini hitro zatrli s petim golom. Po hitri akciji se je Mustonen odločil za nenaden strel z desne strani in presenetil Starkbauma. Slovenski reprezentant Tomaž Razingar je sicer hitro poskrbel za znižanje, ob njegovem golu je bil na klopi za kaznovane Žiga Pavlin. A prave nevarnosti za prebrat ni bilo. Domači so se resda bolj posvetili obrambi, toda pritisk Beljaka ni bil uspešen in točki sta zasluženo ostali v Ljubljani, pa čeprav Olimpija ob koncu ni izkoristila skoraj dveh minut igre z dvema več na ledu.

Železarji klonili na Dunaju
Jeseničane je serija slabih predstav v zadnjem času prikovala na zadnje mesto lestvice, kljub temu pa je zadnji dvoboj v Linzu dal nekaj upanja gorenjskim navijačem, saj so Jeseničani po kazenskih strelih iztržili točko. Tokrat so se na predzadnjo tekmo v letu 2010 Jeseničani podali na težko gostovanje na Dunaj.

Jeseniški hokejisti so kljub vlogi outsiderjev v tem obračunu začeli odločno, bojevito in disciplinirano. Brez spoštovanja do tekmeca so železarji po prvem sodniške metu stvari vzeli v svoje roke, moštvi sta večino časa v prvih desetih minutah prebili v domači obrambni tretjini, sad dobre igre pa je bilo vodstvo rdeče čete po desetih minutah, zadel je Toni Dahlman. Domači so se po vodstvu gostov prebudili, nevarno napadli, sadove pa so poželi v 15. in 19. minuti, ko je dvakrat zadel Benoit Gratton in železarje vnovič potisnil v položaj lovcev.

Lov na izenačenje se je začel takoj po sodniškem metu v drugi tretjini, napadalna igra pa se je obrestovala po dobrih štirih minutah, ko je Brett Lysak presenetil Penkerja in razveselil jeseniško klop in številne privržence. A veselje je trajalo le pet minut. Gostujoči obrambi je namreč pobegnil Marcel Rodman in hladnokrvno premagal Mitcha O'Keefeja, ki je po dveh minutah druge tretjine moral še četrtič po plošček v svojo mrežo. Zato je sledila menjava v vratih, a tudi Jaakko Suomalainen ni mogel pomagati ob petem zadetku domačih, ki so ga dosegli ob številčni prednosti. Trije zadetki naskoka so pomenili težko delo za železarje. slabo minuto pozneje je sicer zadel Robert Sabolič in hokejistom Jesenic vlil nekaj upanja pred zadnjimi 20 minutami.

Železarji so se borili, imeli priložnosti, toda prave rešitve za domačega vratarja in s tem za zasuk niso več našli. Pomagala jim ni niti dvoštevilčna prednost. Jeseničani niso mogli do tako želenega zadetka priključka in zgodba iz Linza se ni ponovila. Tokrat je bilo nihanj preveč, za nameček so železarji po prvi tretjini ostali še brez Douga Nolana. Dunajčani pa so z zadetkom v zadnji minuti le še potrdili zmago.

Lestvica:
1. KAC Celovec 50 točk
2. Red Bull Salzburg 42
3. Vienna Capitals 42
4. VSV Beljak 35
5. Graz 99ers 32
6. Tilia Olimpija 31
7. Black Wings Linz 31
8. Medveščak Zagreb 28
9. Sapa Fehervar 28
10. Acroni Jesenice 23

Liga EBEL, 31. kolo:

Tilia Olimpija : VSV Beljak 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Šachl (7), Higgins (9, 25), Ž. Pance (31), Mustonen (44); Unterluggauer (16), Razingar (46)

Vienna Capitals : Acroni Jesenice 5:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Gratton (15, 19), M. Rodman (30), Oraze (32), Fortier (37, 60); Dahlman (10), Lysak (25), Sabolič (38)

Liwest Linz : Medveščak Zagreb 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Purdie (49), Leahy (54); Kinasewich (33)

KAC Celovec
: SAPA Fehervar 8:2 (3:1, 2:0, 3:1)
Hundertpfund (3,50), Shantz (5), Schellander (7), Reichel (24), Kalt (29), Furey (55), Craig (59); Vas (20), Tokaji (52)

Graz 99ers : Red Bull Salzburg 6:4 (4:0, 2:0, 0:4)
Harand (5), Herzog (12), Ouellette (15), Lenes (20), Woger (24), Ganahl (31), Norris (60); Heshka (42, 45), Trattnig (47), Bois (55)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.