Šport
28 ogledov

Vugi zavrnil pogodbo

Renato Vugrinec je zadnjo tekmo v dresu Celja že odigral. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V četrtek so iz celjskega kluba sporočili, da so igralcem prepolovili plače, Urošu Zormanu pa odvzeli kapetanski trak. Renato Vugrinec že zavrnil nove pogoje.
Državno prvenstvo Celjani so z odmevnimi okrepitvami smelo začeli sezono 2010/11, po polovici prvenstva pa zasedajo tretje mesto z osmimi točkami zaostanka za vodilnim Gorenjem.

"Vsem trem igralcem smo ponudili sporazum k pogodbi. Aleš Pajovič mora o njem razmisliti, Uroš Zorman bo tudi počakal in videl, kaj to pomeni, medtem ko je Renato Vugrinec ponudil sporazumno prekinitev pogodbe," je za Žurnal24 povedal direktor Celja Pivovarne Laško Roman Pungartnik. Klub je igralcem ob koncu jesenskega dela prepolovil plače.

Zormanu vzeli trak
Pri državnih prvakih so lahko plače po pogodbi prepolovili čisto vsem, razen zgoraj navedeni trojki. Da bi imela ekipa enako denarno stimulacijo, so Alešu Pajoviču, Renatu Vugrincu in Urošu Zormanu ponudili aneks k pogodbi. Poleg denarne sankcije je upravni odbor Zormanu odvzel kapetanski trak z obrazložitvijo, da vedenje srednjega zunanjega igralca ni v skladu s tem, kar so od njega pričakovali.

"O tem nisem vedel prav nič. Po tekmi v Šmartnem so nam sporočili sklepe o znižanju plač in še nečem, o odvzemu kapetanskega traku pa nihče ni črhnil besedice. V bistvu sem brez besed. Res je žalostno, da tako ugleden klub to dela na tak način, ampak oni so šefi in oni izdajajo sklepe," je v četrtek za portal MMC nejevoljen dejal Zorman.

Pokvarjen dopust
Tridesetletni igralec bo imel časa za razmislek o znižanju plače dovolj, saj se sezona nadaljuje šele na začetku februarja. Glede udarjanja po žepih je povedal naslednje: "Vsak normalen človek ve, da je to težko izvedljivo. Tega se zavedajo tudi v klubu. Januar bo zelo zanimiv. To so nam povedali tik pred dopustom in časa za premislek je še dovolj."

Status quo
Vugrinec pogojev torej ni sprejel. Kaj pa Zorman? "Zadeve za zdaj ne bi obešal na veliki zvon. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razvijalo. Vse bo znano kmalu, trenutno pa je status quo." Direktor kluba Roman Pungartnik je dejal, da bo novega kapetana moštva določila slačilnica oziroma najverjetneje kar trener Miro Požun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.