Šport
21 ogledov

Vugrinec o denarju ne bo govoril

Renato Vugrinec je zadnjo tekmo v dresu Celja že odigral. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Renato Vugrinec se ni strinjal z ukrepi vodstva Celja Pivovarne Laško in zapustil dvorano Zlatorog. Kariero bo nadaljeval v Katarju, a o denarju, ki ga bo prejel, ne bo govoril.

Zakaj ste se odločili, da zapustite Celje Pivovarno Laško?
Za ta korak sem se odločil, ker sem dobil zelo konkretno ponudbo. Pozanimal sem se, kakšne načrte imajo v klubu z mano. Nekako me po finančni plati in vseh rečeh, ki se dogajajo v zadnjem času, ne vidijo več kot del ekipe. Ponudili mi niso nič konkretnega. Sporazumno smo se dogovorili za moj odhod.

Torej odhajate brez odškodnine?
Tako je.

Ste bili v zadnjem času razočarani nad potezami celjskega kluba?
Vsekakor. Menim, da v takšnem stanju ta klub še ni bil. V njem sem preživel 11 sezon in še nikoli ni bilo tako slabo. Ko so v Celje prihajali nekateri ljudje, sem pričakoval, da bodo reči precej boljše. Z nekaj nepravimi potezami in malce smole pa se je zasukalo drugače. Za tako velik klub so trenutne razmere zelo žalostne.

Kdo je krivec za nastali položaj?
Vsi po malem. Eden od največjih krivcev pa je tako ali tako že predčasno zapustil Celje. S tem mislim na Zvonimirja Serdarušića. Pod njegovim vodstvom so bili rezultati takšni, kot so bili, to pa je klub pripeljalo v nezavidljiv položaj. Tudi nekateri ljudje v klubu so nato vlekli napačne poteze. Tudi sam ne bežim od dela odgovornosti, enako velja za preostale igralce. Vsakdo mora prevzeti del krivde.

Kakšno je trenutno vzdušje v garderobi?

Slabo. Kakšno pa naj bi bilo?

Bo še kdo od igralcev zapustil klub?
Kolikor vem, lahko vsak igralec, ki bi izrazil takšno željo, zapusti klub. Vendar v tem trenutku ne verjamem, da bo še kdo zapustil Celje. Fantje so veliki profesionalci in lahko še vedno izpolnijo vse cilje ter osvojijo lovorike v tej sezoni.

Se boste še kdaj vrnili v celjski klub ali so zamere prevelike?
Pravih zamer ni. Je pa res, da se je v zadnjih šestih mesecih dogajalo kup čudnih reči. Nikoli ne reci nikoli, a menim, da se moja celjska avantura končuje.

Kam se selite?
V Katar.

Finančna ponudba je potem zelo lepa?
Tako je. O številkah pa ne bi govoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.