Šport
9 ogledov

Vugrinec odločil derbi

Renato Vugrinec je derbi proti Velenju odločil s strelom v zadnji sekundi. Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v derbiju drugega kola MIK 1. lige z 28:27 ugnali Gorenje. Trimo iz Trebnjega je namučil Cimos, ki je zmagal le za zadetek.

Tradicionalni derbi med Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško je bil tokrat zaradi kazni Velenjčanom izjemoma na sporedu v Mariboru. V zadnji sekundi tekme je Celjane do zmage popeljal Renato Vugrinec. Izkušeni desni zunanji igralec je zadel z metom iz obupa, točke pa so odpotovale v knežje mesto.

Celjani dobili prvi polčas
Obe ekipi sta tekmo začeli zavzeto in precej živčno, v prvem delu pa se nobeni ni uspelo odlepiti od tekmeca. Kljub kar trem zapravljenim strelom s sedmih metrov (dvakrat Edi Kokšarov in enkrat Vugrinec) pa so prvi del s prednostjo enega zadetka dobili Celjani.

Tesno do konca
Gostje so z uspešnim napadom in zadetkom Vugrinca začeli tudi drugi del in prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti. Obramba varovancev Toneta Tislja je bila vse agresivnejša in tesna, večkrat pa se je izkazal tudi vratar Richard Stochl. Pivovarjem je steklo tudi v napadu in po zadetkih Alema Toskiča, Edvarda Kokšarova ter Davida Razgorja je prednost v 38. minuti znašala štiri zadetke. To razliko so Celjani držali vse do 44. minute, Velenjčane pa je v tem času v igri držal nezaustavljivi Momir Rnič. Nato je zbranost gostov popustila, v vratih Velenja pa se je izkazal Matevž Skok in razlika je začela kopneti, Gorenje pa je v 48. minuti prišlo do vodstva +1 (21:20). Do 15 sekund pred koncem srečanja so Velenjčani to prednost držali. Po tem pa je proti vratom z desetih metrov vrgel Vugrinec in zadel za zmago Celja z 28:27.

Druga zmaga Slovana
Rokometaši Slovana so po zmagi nad Trimom v drugem kolu MIK 1. lige na gostovanju ugnali še Ribnico. Trimo je namučil Cimos, ki je zmagal le za gol. Ormož in Prevent sta se razšla z remijem, ambiciozni Mariborčani pa so že v petek zmagali nad Krškim.

MIK 1. liga, drugo kolo:

Gorenje : Celje P. L. 27:28 (10:11)
Čupić in Rnić po 7; Razgor, Kokšarov in Zorman po 5

Klima P. Maribor : Krško 32:27 (16:12)

J. Ormož : Prevent 25:25 (11:9)

T. Trebnje : C. Koper 27:28 (12:14)

Ribnica R. H. : Slovan 30:36 (14:15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.