Šport
23 ogledov

Vujačić bo moral potolažiti Marijo

1/18
Žurnal24 main
V dvoboju dveh lepotic v polfinalu turnirja v Indian Wellsu je bila Caroline Wozniacki boljša od Marije Šarapove, ki bo po porazu zagotovo potrebovala tolažbo svojega izbranca Saše Vujačića.

Danka Caroline Wozniacki, prva nosilka teniškega turnirja v ameriškem Indian Wellsu (4,5 milijona ameriških dolarjev nagradnega sklada), je v polfinalu premagala Rusinjo Marijo Šarapovo, šestnajsto nosilko, s 6:1 in 6:2, Francozinja Marion Bartoli, petnajsta nosilka, pa je izločila nepostavljeno Belgijko Yanino Wickmayer s 6:1 in 6:3.

Wozniackijeva, prva igralka sveta, je brez težav porazila Šarapovo, saj je v 81 minutah izgubila le tri igre. Tudi Bartolijeva ni bila veliko več na igrišču, saj je Wickmayerjevo ugnala po 86 minutah in le štirih izgubljenih igrah.

Bartolijeva lahko postane prva Francozinja, ki bo osvojila ta turnir. To ni uspelo niti nobenemu Francozu – najbližje uspehu je bil Guy Forget leta 1991, vendar je v finalu klonil v dvoboju z Američanom Jimijem Courierjem. Wozniackijeva pa se je še drugo leto zapored na tem kalifornijskem turnirju uvrstila v zaključni obračun. Lani jo je v finalu premagala Srbkinja Jelena Janković. Danka je v zelo dobro formi, saj se je še tretjič zapored uvrstila v finale; zmagala je v Dubaju in izgubila v Dohi.

Djoković zdaj na Federerja
V moškem delu sta se Rafaelu Nadalu in Juanu Martínu del Potru v polfinalu pridružila Roger Federer in Novak Djkoković, ki je vroč kot že dolgo ne. Djoković na zadnjih 18 dvobojih še ni doživel poraza, kar je njegov osebni rekord. Zadnji ga je premagal prav Federer 27. novembra lani v polfinalu na zaključnem turnirju sezone v Londonu. Srb je dobil odprto prvenstvo Avstralije in turnir v Dubaju, kjer je v finalu ugnal Federerja. Slednji je letos dobil 18 dvobojev in le dvakrat izgubil ter zmagal na turnirju v Dohi. Švicar je v četrtfinalu gladko z 2:0 v nizih izločil rojaka Stanislasa Wawrinko, Srb pa prav tako ni imel veliko dela z Richardom Gasquetom. Polfinalna para: Del Potro – Nadal in Djoković – Federer.

Indian Wells, masters WTA, polfinale (Ž):

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Marija Šarapova (Rus/16) 6:1, 6:2
Marion Bartoli (Fra/15) : Yanina Wickmayer (Bel) 6:1, 6:3

Indian Wells, masters ATP, četrtfinale (M):

Roger Federer (Švi/2) : Stanislas Wawrinka (Švi/12) 6:3, 6:4
Novak Djoković (Srb/3) : Richard Gasquet (Fra) 6:2, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.