Šport
33 ogledov

Vujačić tudi tokrat navijal za Marijo

Marija Šarapova
1/15
Reuters
Marija Šarapova, dekle Saše Vujačića, ki je tudi tokrat na tribunah navijal za svojo izbranko, se je ekspresno prebila v polfinale Wimbledona, potem ko je v četrtfinalu dvakrat s 6:1 ugnala Dominiko Cibulkovo. V polfinalu tudi Sabine Lisicki, Petra Kvitova in Viktorija Azarenkova.

Na odprtem teniškem prvenstvu Anglije so po četrtfinalnih dvobojih znane tri polfinalistke Wimbledona. V polfinalu se bo Rusinja Marija Šarapova pomerila z nemškim presenečenjem Sabine Lisicki. Preboj v polfinale je uspel tudi Čehinji Petri Kvitovi. Katarina Srebotnik se je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke prebila v četrtfinale v dvojicah.

Osrednjo pozornost nedvomno žanje Sabine Lisicki, ki je ponovila uspeh slovite Steffi Graff in se kot prva Nemka po 12 letih prebila v polfinale teniškega turnirja za grand slam.

Lisickijeva je v četrtfinalu odpravila deveto nosilko, Francozinjo Marion Bartoli, s 6:4, 6:7 in 6:1 v nizih. 21-letna Nemka je v Wimbledonu nastopila s povabilom organizatorjev, t. i. wild cardom. Lisickijeva, ki se je v karavano vrnila po poškodbi gležnja, je proti finalistki Wimbledona leta 2007 ter letošnji krvnici Američanke Serene Williams zbrala kar 51 t.i. "winnerjev".

Nemka je z mislimi že usmerjana v naslednji dvoboj proti zmagovalki Wimbledona leta 2004 Šarapovi, ki je za svoj prvi polfinale na "sveti travi" v petih letih porabila zgolj eno uro. Slovakinja Dominika Cibulkova proti zelo dobro razpoloženi Rusinji ni imela pravih priložnosti in je favorizirani tekmici uspela odvzeti le dve igri. Rusinja je dvoboj dobila po dveh nizih z izidom 6:1, 6:1, Slovakinja, ki je v osmini finala izločila prvo igralko sveta Danko Caroline Wozniacki, je proti Rusinji prikazala bledo predstavo.

"S trenerjem bova še dorekla taktiko, ki jo bom uporabila proti Šarapovi. Že zdaj pa lahko rečem, da nimam prav ničesar za izgubiti. Nastopam namreč s povabilom organizatorjev ..., kar sem zelo dobro izkoristila, saj sem se prebila do polfinala. Borila se bom do konca in dala prav vse od sebe," je dejala zelo zadovoljna Lisickijeva.

Peta nosilka Šarapova bo v dvoboj z Lisickijevo vstopila kot papirnata favoritinja. "Vesela sem, da sem po hudi poškodbe rame v polfinalu Wimbledona. Že kar nekaj let je minilo, odkar sem nazadnje prišla tako daleč. Zdaj se mi ponuja krasna priložnost, da napravim še en korak več. Dobro pa se zavedam, da me čaka težka tekmica, ki je doslej pokazala zelo samozavestno igro in igra zelo dober tenis," je vtise strnila ruska teniška zvezdnica.

V tretjem četrtfinalnem obračunu je Čehinja Petra Kvitova, osma nosilka, odpravila Bolgarko Cvetano Pironkovo, krvnico Američanke Venus Williams, s 6:3, 6:7 (5), 6:2.

Spored turnirja je dodobra skrojilo muhasto angleško vreme. Zaradi dežja je bil že na začetku prekinjen dvoboj med Belorusinjo Viktorijo Azarenko in Avstrijko Tamiro Paszek, ki sta pozno popoldne le stopili na igrišče in odigrali dvoboj do konca. Zmage se je veselila Azarenka, ki je Avstrijko odpravila s 6:3 in 6:1.

Vsi ljubitelji tenisa pa so lahko zadovoljni še z eno novico, da bo številka ena Španec Rafael Nadal lahko nadaljeval nastope na turnirju kljub poškodbi, zaradi katere je moral v bolnišnico na preiskave. Nadal se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Mardyjem Fishem.

Wimbledon, grand slam, WTA, četrtfinale:

Sabine Lisicki (Nem) : Marion Bartoli (Fra, 9) 6:4, 6:7, 6:1

Dominika Cibulkova (Svk, 24) : Marija Šarapova (Rus, 5) 1:6, 1:6

Petra Kvitova (Češ, 8) : Cvetana Pironkova (Bol, 32) 6:3, 6:7, 6:2

Viktorija Azarenka (Blr, 4) : Tamira Paszek (Avs)  6:3, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.