Šport
29 ogledov

Vukovi za tretji naslov požrli Sokole

1/70
Žurnal24 main
Vukovi Beograd so tretjič prvaki lige Cefl. Bowl so proti Ljubljana Silverhawks dobili 42:20. "Vsako leto smo višje: lani polfinale, letos finale, mogoče drugo leto naslov," ostaja optimist trener Uroš Valant.
"So pač odlična ekipa. Če želiš tako ekipo premagati, moraš izkoristiti svoje priložnosti in ne smeš delati napak. Mi tega nismo naredili," razočaranja ni skrival Jordan Capitanio. Tukaj preberite intervju z njim. In tudi Brandonom McDowllom. Tukaj.

Beograjski Vukovi so ubranili naslov prvaka mednarodne lige Cefl. Bowl 2010 so v Ivančni Gorici proti ljubljanskim Silverhawksom dobili 42:20. Neprebojna trdnjava srbskih goril na liniji in ameriška trojica Jordan Green, Brandon McDowell in Anthony Stubs, ki je osvajala jarde in dosegala točke, je bila še tretjič v sezoni in osmič v zgodovini previsoka ovira za slovenske prvake v ameriškem nogometu. Beograjčanom se niso maščevale niti številne kazni (zadrževanj je bilo za ekipo take kakovosti občutno preveč). Glavni razlog za poraz Silverhawksov pa je bila slaba realizacija lastnih napadalnih akcij, saj sta druga dva touchdowna prišla šele, ko je bila tekma že odločena. Vendarle je ekipa trenerja Uroša Valanta s srebrnimi kolajnami in pokalom za drugo mesto lahko zelenico zapustila z dvignjenimi glavami, saj je že finale njihov največji uspeh; dati 20 točk ekipi, ki jih je letos v povprečju prejemala le 10 in ima vsaj petkrat viški proračun, pa je tudi poseben uspeh.

Vsi vrhunci Cefl Bowla: touchdowni, podiranja ... in na koncu podelitev pokalov ... poglejte v veliki Žurnalovi galeriji.

Cefl Bowl se je za Silverhawks sicer začel odlično. V prvem napadu je s tekom za 18 jardov MVP napada sezone Jordan Capitanio Ljubljančane povedel v vodstvo 6:0. A nato vse do zadnje četrtine niso več izpeljali napada, še točk s strelom na gol niso dobili (Vukovi so vselej blokirali strele Milana Narata). Gostje so šli po dveh touchdownih McDowlla (drugi za 70 jardov) na odmor s prednostjo 14:6. Preobrata v drugem polčasu ni bilo. Še več: obramba Silverhawksov je delala napake, Vukovi pa hitro dosegli touchdowne – za 21:6 Green, za 28:6 še tretjega McDowell, za 35:6 pa Stubs s tekom za 60 jardov. Vsega je bilo konec, ko je na začetku zadnje četrtine Stubs pritekel 76 jardov in rezultat je bil 42:6. Ko so Vukovi že proslavljali, je za 12:42 touchdown pritekel Gregor Črepinšek, v zadnji minuti pa je za 18:42 Rok Štamcar podal do Jerneja Pavliča. Za slovo od sezone so uspešno izvedli še konverzijo za dve točki (Štamcar je podal do Dejana Repa).

To je bil naš velik cilj. Za to smo trdo delali. Zdaj pa imamo naslednji cilj: to je evroliga. Sam pridem nazaj, da bi bi bili še boljši. Še močnejši bomo in še večja nevarnost za tekmece.
Reuben Droughns

"Prva akcija je bila dobra, vse drugo pa ne. Moramo vedeti, da so Vukovi še vedno en razred boljši, in loviti ta razred je vedno težko. Prvič letos so proti nam igrali z vsemi Američani: na prvi tekmi ni bilo Greena, na drugi pa McDowlla. Imajo ameriške trenerje in vse to naredi razliko," je razloge za poraz za Žurnal24 poiskal trener Valant, ki pa je vseeno lahko ponosen na svoje fante. "S sezono sem zelo zadovoljen. Vsako leto smo višje: lani polfinale, letos finale, mogoče drugo leto naslov. Razmišljamo optimistično. Drugega nam ne preostane." Uspela jim je tudi organizacija samega bowla. "Vse je bilo super. Gledalcev je bilo veliko in so bili glasni. Bilo je, kot se reče: operacija uspela, pacient pa umrl." Na drugi strani že razmišljajo, kako bodo naslednjo sezono tekmovali še raven višje, pomočnik trenerja in pred tremi leti prvak Super Bowla z New York Giants Reuben Droughns pa je lepe besede našel tudi za Silverhawks: "So dobra ekipa. Nudili so nam dober odpor. So ekipa prihodnosti. Nekega dne v drugem drugem polčasu ne bodo več toliko padli. So ekipa, ki je vse boljša."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.