Šport
2 ogledov

Vuković: Pustiti dober vtis

Slovenski reprezentant Matjaž Mlakar bo odslej branil barve Cimosa iz Kopra. (Fo Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja se bodo v Ligi prvakov v soboto ob 16. uri na gostovanju pomerili z rokometaši Gummersbacha. Velenjčani so v zadnjem tednu doživeli dva boleča poraza.
 
 

Nemško igro poznamo, zato menim, da glede na naša pričakovanja niso potrebni posebni treningi.

Drago Vuković

 
Rokometaši Gorenja so minulo soboto na domačem igrišču gladko izgubili s španskim Ciudad Realom , v sredo zvečer v derbiju 18. kola MIK 1. lige morali priznati premoč koprskemu Cimosu , v soboto ob 16. uri pa jih v Kölnu čaka dvoboj 2. kola drugega dela Lige prvakov z nemškim Gummersbachom . Velenjčani so svoje cilje pred sobotno tekmo z Gummersbachom, za katerega igrajo slovenski reprezentant Roman Pungartnik in nekdanja igralca Gorenja Vedran Zrnić ter Momir Ilić , predstavili na današnji novinarski konferenci, ki so se jo udeležili trener Ivica Obrvan in igralca Drago Vuković ter Boštjan Kavaš .

"O tekmi z Gummersbachom še nismo razmišljali, saj za to ni bilo časa. Danes popoldan bomo opravili lažji trening, nato pa bomo naredili analizo poraza v Kopru. Časa za priprave z Gummersbachom ne bo veliko. Želimo le, da bi odigrali čim bolj bojevito in da ne bi ponovili enakih napak kot na sredinem dvoboju na Obali, saj tudi Gummersbach igra precej hitro igro in izvaja hitre protinapade. Ne pričakujemo veliko, ker nas v naslednjem tednu čaka nekaj pomembnih domačih tekem, ki jih moramo odigrati zbrano in osvojiti nove točke. Vseeno pa želimo pustiti lep vtis v Kölnu," je v pesimističnih tonih dejal hrvaški trener na velenjski klopi Ivica Obrvan .


Ivica Obrvan se dobro zaveda, kdo bo v soboto prevzel vlogo favorita. © Saša Despot

 

"Gummersbach je izjemno kakovostna ekipa, ki ima v Evropi visoko veljavo. Nemško igro poznamo, zato menim, da glede na naša pričakovanja niso potrebni posebni treningi. Kot je že omenil trener – želimo se potruditi in pustiti dober vtis. Večino energije moramo vložiti v domače prvenstvo, saj želimo doseči zastavljene cilje. Sam sem prepričan, da se bomo od prve minute naprej borili in pustili lep vtis," pravi hrvaški reprezentant Drago Vuković , medtem ko je slovenski reprezentant Boštjan Kavaš dodal: "Nemška ekipa igra precej hiter rokomet. Izvajajo hitre protinapade, zato jih bomo morali dobro zaustavljati in trdno zaigrati v obrambi. Nimam kakšnih posebnih pričakovanj, že uvrstitev v drugi del Lige prvakov in tekma z Gummersbachom pomenita veliko. Veselim se srečanja, v katerega bomo šli povsem sproščeno."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.