Šport
21 ogledov

Vuković: "Želimo osvojiti evropsko ligo"

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v soboto odigrala najpomembnejšo tekmo dosedanjega dela sezone, za katero je garala dva meseca.

V polfinalu zaključnega turnirja evropske lige se bo merila s Španijo, priznano reprezentanco, ki pa je letos povsem spremenila ekipo in po lanskih neuspehih prav v Košicah želi na pot stare slave. Tekma med Španijo in Slovenijo, po mnenju slovenskih odbojkarjev in stavnic so rahli favoriti Španci, bo ob 16. uri, drugi polfinalni obračun pa sestavljata Slovaška in Romunija, tu naj bi bili favoriti gostitelji turnirja.

Slovenci so v dvorani Steel Arena, ki je bila zgrajena za potrebe svetovnega hokejskega prvenstva, v petek že opravili trening, po katerem niso bili najbolj zadovoljni. V dvorani je namreč soparno, poleg tega pa jim prireditelji niso zagotovili prave svetlobe. Najpomembneje pa je, da so normalno trenirali vsi igralci, tako da bodo Sebastijan Škorc, Alan Komel in Dragan Radovič edini, na katere selektor Veselin Vuković ne bo mogel računati.

Španija in Slovenija sta se merili že lani v kvalifikacijah za EP; tako v Mariboru kot v Tel Avivu, ki sta gostila kvalifikacijska turnirja, so bili boljši Slovenci. A od takrat se je veliko spremenilo, Slovenija ni v tako dobri formi, tekmeci pa naj bi bili boljši. V skupini lige so navdušili s sproščenostjo in čeprav v moštvu nimajo igralcev najvišjega kova, se zanašajo na trden ekipni duh.

"Gre za mlado ekipo, ki nima veliko izkušenj, a nima niti veliko izgubiti, tako da niso pod nobenim pritiskom. Vzdušje v njihovem moštvu je precej boljše, tako kot pri nas med igralci ni generacijskih razlik. Lani so veliko eksperimentirali na mestih sprejemalcev, letos so težavo rešili. Imajo tudi novega korektorja, skratka so spoštovanja vredna ekipa, proti kateri nas čaka težka naloga. Toda čeprav mi še nismo na ravni, kot pričakujem, da bomo septembra na evropskem prvenstvu, vseeno želimo zmagati. Ne glede na številne težave s poškodbami si želimo osvojiti evropsko ligo in zagotoviti nastop v kvalifikacijah za svetovno ligo. Za to pa bosta v Košicah potrebni dve zmagi, popravnega izpita ne bo," pravi selektor Veselin Vuković, slovenski organizator igre Dejan Vinčić pa dodaja: "Španci gojijo hitro igro, najbolj je nevaren njihov korektor Iban Perez. Toda če bomo mirni v bloku in zbrani v obrambi, se nimamo česa bati. Je pa povsem jasno, da bomo morali biti v najboljši formi, pokazati našo najboljšo igro, če hočemo uspeti. Jasno pa je tudi to, da ni treba ponavljati, po kaj smo sem prišli. Nas zanima samo končna zmaga, zato bo treba pač premagati Španijo."

Da so Španci šele v pripravi reprezentance, ki naj bi v prihodnosti igrala bolj pomembno vlogo v Evropi, potrjuje tudi dejstvo, da se niso prijavili za svetovno ligo. Ravno tako kot tudi Romuni, tako da se bo v kvalifikacije uvrstila Slovenija ali Slovaška, odvisno od tega, kdo bo na turnirju boljši. Po mnenju Slovakov bosta Slovenija in Slovaška igrali tudi finale letošnje evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.