Šport
18 ogledov

Vuvuzelam šteti dnevi?

V Evropi ne bo "brnenja" ... (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Predsednik organizacijskega komiteja SP Danny Jordaan je izjavil, da do konca prvenstva ne izključuje prepovedi zloglasnih vuvuzel. "Če bo katera priletela na igrišče, bomo ukrepali!"

Zloglasne vuvuzele so že po prvih treh dneh svetovnega prvenstva deležne številnih in zelo glasnih kritik. Zvok, ki prihaja iz tega tradicionalnega afriškega glasbila, je pač neznosen. Moti celo gledalce pred televizijskimi sprejemniki, na prizorišču samem pa se je praktično nemogoče sporazumevati, kar še posebej občutijo nogometaši, ki se tako ne morejo pogovarjati med seboj. Mnogi so že med lanskim pokalom Konfederacij omenjali možnost, da bi vuvuzele enostano prepovedali. S podobno pobudo pa se je v nedeljo oglasil predsednik organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva Danny Jordaan. "Če bo katera priletela na igrišče, bomo ukrepali," je odločen Jordaan, ki je še dodal, da bi veliko raje videl, če bi se navijači in gledalci poslužili petja.

Kot je bilo že rečeno, zvok iz vuvuzel veliko težav povzroča tudi nogometašem. "Zaradi vuvuzel se na igrišču ne slišimo med seboj,“ je dejal kapetan francoske reprezentance Patrice Evra in še dodal: "Ponoči ne moremo spati zaradi vuvuzel. Ljudje na njih začnejo igrati že ob šesti uri zjutraj.“ Podobnega mnenja je tudi steber slovenske obrambe, Boštjan Cesar: "Vuvuzele so tako moteče, da komunikacija na igrišču ni mogoča,“ se je pritoževal član Chieva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.