Šport
6 ogledov

Wada suspendirala laboratorij v Riu

doping igla injekcija EPA
Mesec in pol pred olimpijskimi igrami je prišlo do zapleta.

Svetovna protidopinška agencija Wada je šest tednov pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru tamkajšnjemu protidopinškemu laboratoriju odvzela dovoljenje za delovanje. Wada je sporočila, da je to storila, ker laboratorij v Riu ni v skladu z mednarodnimi standardi.

S prepovedjo delovanja laboratorij v Riu ne sme opravljati nobenih protidopinških analiz urina in krvi. To pomeni, da bodo vse vzorce, tudi tiste, ki jih bodo vzeli med OI, prepeljali v laboratorije po celem svetu.

"Wada bo z laboratorijem v Riu sodelovala tesno, saj si želi rešiti težavo," je povedal direktor krovne protidopinške organizacije Oliver Niggli, ki pa ni želel povedati, kaj je težava. "Agencija bo zagotovila, da bodo vzorci transportirani varno, hitro in po pravilih do drugega laboratorija z akreditacijo Wade. S tem bo zagotovila, da ne bo nobenih preprek pri analizi vzorcev," je še dodal Niggli.

"Športniki nam lahko zaupajo, da bo suspenz umaknila le Wada, in še to takrat, ko bo laboratorij deloval optimalno," je še dodal. Laboratorij v Riu ima sicer 20 dni, da se pritoži na odločitev Wade na Mednarodno športno razsodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.