Šport
1 ogledov

Walchhofer: Jerman je vedno med favoriti

Avstrijski smukač Michael Walchhofer meni, da je za uspeh na progi Streif zelo p Žurnal24 main
Eden glavnih favoritov za zmago na sobotnem smuku v Kitzbühlu bo zagotovo avstrijski šampion Michael Walchhofer. "Jerman bo še kako nevaren," meni zmagovalec zadnjega smuka na tem slovitem prizorišču.

Dvaintridesetletni "Michi“ bo branil zmago izpred dveh let. Lani je zaradi pomladnega vremena smukaški vrhunec sezone namreč odpadel. Pred preizkušnjo na slovitem Streifu je spregovoril za Žurnal24.

 

Michael Walchhofer

Rojstvo: 28. april 1975
Debi v svetovnem pokalu: Kranjska Gora 1999 (9. v slalomu)
Zmage v svetovnem pokalu: 13 (34 stopničk)
Največji uspeh: srebrna kolajna v smuku na OI v Sestrieru 2006

Vam smuk v Kitzbühlu predstavlja posebno breme? Vendarle nastopate na domačih tleh in pred nepregledno množico domačih navijačev …
Ne, posebnega bremena ne čutim. Pa tudi sicer je pri meni tako, da me pritisk samo še bolj motivira. Torej, večja so pričakovanja, boljše rezultate dosegam.

Vas morda moti ta pritisk medijev? V teh dneh ste eden najbolj zaželenih smučarjev.
Kar se tega tiče, je Kitzbühel res nekaj posebnega. Ta teden je naporen. Veliko je obveznosti do sponzorjev. Praktično ni časa za normalen popoldanski trening.

Proga Streif sodi med najbolj nevarne v svetovnem pokalu. Kakšna se vam zdi?
Res je zelo težka. Veliko je grbin. A mi smo ekstremni športniki in Kitzbühel nam predstavlja res velik izziv. Občutek, ko pripelješ v cilj in vidiš, da si prevzel vodstvo, je enkraten.

Takole se je 21. januarja 2006 veselil Michael Walchhofer, potem ko je na smuku v Kitzbühlu premagal Marca Buechla in Darona Rahlvesa. © Action Images

 
Kaj je tisto, kar mora imeti zmagovalec Streifa?
Moraš biti optimalno pripravljen in se pametno lotiti proge. Veliko vlogo pa igrajo tudi smuči. Če nimaš pravih smuči, ne boš dosegel vrhunskega rezultata, pa če boš progo odpeljal praktično brez napake. Zelo pomembna pa je tudi samozavest.

Kako pomembna je za avstrijskega smučarja zmaga na Hahnenkammu?

Uh, zelo! Kar vprašajte naše novinarje.

Kaj menite o Andreju Jermanu?

Lani je naredil velik korak naprej in se pridružil najboljšim smukačem na svetu. Je v dobri formi in še kako nevaren.

Torej vas jutri lahko premaga?
Jerman je v krogu favoritov za zmago na vsaki tekmi. Tudi jutri bo tako.

Boste zelo razočarani, če ne boste ponovili uspeha izpred dveh let?
V tem trenutku ne razmišljam o čem takem. Na progi bom dal vse od sebe. Če bo to dovolj za zmago, bom zelo vesel, če pa ne bo, pa ne bo konec sveta. Doma imam družino, ki me podpira v vsakem trenutku in to mi največ pomeni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.