Šport
23 ogledov

Ward ustavil Buffalo

Cam Ward EPA
Vratar Cam Ward z 39 obrambami in strelec zmagovitega zadetka Jeff Skinner sta bila glavna junaka Caroline Hurricanes ob zmagi proti Buffalo Sabers s 4:3.

Carolina Hurricanes so v severnoameriški hokejski ligi NHL vknjižili zmago v gosteh. Tokrat so v dvorani First Niagara Center s 4:3 premagali Buffalo Sabres. Junaka srečanja sta bila Jeff Skinner, ki je slabo minuto in pol pred koncem rednega dela zadel z igralcem več, ter vratar Cam Ward, ki je zbral kar 39 obramb.

Med strelce so za goste iz Severne Karoline zadeli še Brandon Sutter, Tim Brent - oba z igralcem manj na ledu - in Jay Harrison. Za gostitelje, ki so igrali prvo tekmo v domači dvorani, potem ko so se vrnili iz uspešnega uvoda na stari celini z dvema zmagama, so se med strelce vpisali Drew Stafford, Derek Roy in Thomas Vanek.

"To je za nas res velika zmaga. Najbolje bi jo opisal, kot zmaga močnejšega karakterja. Res smo vztrajali povsem do konca, ohranili zbranost in zasluženo se lahko veselimo," je po zmagi dejal Skinner.

Na edini preostali tekmi so Anaheim Ducks v kalifornijskem obračunu v domači dvorani Honda Center z 1:0 premagali San Jose Sharks. Vratar Jonas Hiller je zbral 31 obramb in dosegel še 12. t.i. shutout v karieri. Hiller je končno spet stoodstoten, potem ko mu je lansko sezono povsem pokvarila skrivnostna vrtoglavica. Po skoraj devetih mesecih premora je spet prikazal vrhunsko formo; v zadnji tretjini je zaustavil kar 11 strelov proti svojim vratom in pomagal racmanom do zmage v obračunu pacifiške skupine. Edini gol na tekmi je dosegel Maxime Macenauer, kar je bil zanj prvi zadetek v prvenstvu NHL.

Liga NHL:

Buffalo Sabres : Carolina Hurricanes 3:4
Anaheim Ducks : San Jose Sharks 1:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.