Šport
11 ogledov

Washington in Ottawa meljeta naprej

Washington je uspešno startal v novo sezono. Žurnal24 main
Hokejisti Washingtona in Ottawe nadaljujejo z zmagovitim začetkom sezone v ligi NHL. Washington je za tretjo zaporedno zmago z 2:1 ugnal New York, medtem ko je Ottawa doma s 4:2 porazila New Jersey.
 

Izidi:

New York : Washington 1:2
Ottawa : New Jersey 4:2
Detroit : Edmonton 4:2

Srečanje v New Yorku je z izjemnimi obrambami zaznamoval domači vratar Olie Kolzig. Kolzig, za katerega je to že 17. sezona v NHL - vse pri Washingtonu -, je s soigralci tako po letu 2001 zabeležil najboljši začetek sezone svojega moštva. Razmerje v strelih je bilo kar 31:12 v korist gostiteljev, ki pa so kljub temu led zapustili sklonjenih glav. Hokejisti New Yorka so zadeli prvi. V 7. minuti prve tretjine je z bližine zadel Richard Park. Gostje so izid poravnali v drugi tretjini, z močnim strelom je mrežo domačih razparal Viktor Kozlov. V 8. minuti zadnjega dela igre je srečanje odločil Brooks Laich, ki je "pobral“ izgubljeni plošček in zadel za 2:1.

Chris Kelly in Dany Heatley sta Ottawi v tekmi z New Jerseyjem že v prvi tretjini zagotovila prednost z 2:0. New Jersey se je v igro vrnil z zadetkom Arrona Ashama. Pred zadnjo tretjino je bilo vprašanje zmagovalca še vedno odprto. A ne za Daniela Alfredssona, ki je sprva za vodstvo s 3:1 drugič uspešno podal na tekmi, zadel je Wade Redden, pozneje, in sicer 48,7 sekunde pred iztekom rednega dela, pa je dosegel še zadnji gol na tekmi. Alfredssonove odlične forme, v letošnji sezoni je dosegel že pet zadetkov, ni pokvarilo niti dejstvo, da je četrti gol dosegel, ko je vratar New Jerseyja že zapustil ledeno ploskev in pustil vrata prazna, saj ga je zamenjal šesti igralec.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.