Šport
63 ogledov

Washington samo še zmago od prvega naslova

Washington Capitals
Hokejisti iz Washingtona so na pragu premierne zmage v ligi NHL.

Zasedba iz ameriške prestolnice Washington Capitals je na četrti tekmi finala zanesljivo premagala ekipo Las Vegasa Golden Knights s 6:2 in v zmagah povedla s 3:1. Za končno zmago pa potrebuje le še eno zmago. Peta tekma bo v noči na petek v Las Vegasu.

Washington je temelje za zmago postavil že v uvodni tretjini, ki jo je dobil s 3:0, v nadaljevanju pa je zanesljivo nadzoroval tekmece iz Nevade. Blestel je ruski hokejist Jevgenij Kuznjecov, ki je zbral kar štiri podaje, njegov švedski soigralec Nicklas Backstrom pa je na tekmi zbral eno podajo manj.

Za zmagovito zasedbo so zadeli T.J. Oshie, Tom Wilson, Devante Smith-Pelly, John Carlson, Michal Kempny in Brett Connoly, za gostujočo pa James Neal in Reilly Smith.

Zadnja ekipa, ki je v finalni seriji zapravila vodstvo s 3:1, je bil Detroit davnega leta 1942, tedaj je Toronto celo nadoknadil zaostanek v zmagah z 0:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.