Šport
25 ogledov

Washington slavil četrtič zapored

Aleks Ovečkin je prispeval podajo za Seminov gol. (Foto: Reuters)
1/10
Žurnal24 main
V štirih nedeljskih tekmah severnoameriške profesionalne hokejske lige so nove zmage zabeležili Washington – četrtič zapored –, St. Louis, Edmonton in Anaheim. Chicago je znova izgubil.
Nedeljski derbi je bil v Washingtonu, kjer so domači gostili vodilno ekipo vzhodne konference Philadelphio. Tekma je bila negotova do konca, odločil pa jo je podaljšek, v katerem so zadeli domači. S tem so Philadelphio, ki je po šestih zaporednih zmagah končno klonila, ujeli po točkah, obe ekipi jih imata po novem 20. Za četrto zaporedno zmago Washingtona je v 29. sekundi podaljška ob številčni premoči na ledu poskrbel branilec Mike Green. Pred tem sta za zmagovalce v polno zadela Eric Fehr in Aleksander Semin (na podajo Aleksa Ovečkina), pri gostih pa sta bila natančna Nikolaj Žerdev ter Ville Leino.

St. Louis navdušuje z jekleno obrambo. V 12 tekmah je prejel le 18 golov, kar je najmanj v ligi. Na gostovanju v New Yorku je vratar spet ostal nepremagan, to pa ni bil Jaroslav Halak, ampak Ty Conklin, ki je v vrata stopil šele drugič v sezoni. Za sedmo zaporedno zmago svojega moštva je ubranil 27 strelov, pet več kot njegov kolega na nasprotni strani Martin Biron. Njegova ekipa, ki se je na čelu zahodne konference izenačila z Los Angelesom Anžeta Kopitarja (obe imata tako kot Washington in Philadelphia na vzhodu 20 točk), pa je imela še enega junaka, in sicer Alexandra Steena, ki je dosegel oba gola.

Igralci Chicaga, aktualni prvaki, so z golom Fernanda Pisanija v tekmi z Edmontonom vodili vse do osme minute zadnje tretjine, nato pa v 14 sekundah prejeli dva gola in ostali praznih rok. Njihove upe sta pokopala Kurtis Foster in Sam Gagner.

Še pozneje pa so do zmage prišli igralci Anaheima. Dve točki jim je le 1,7 sekunde pred koncem zagotovil Paul Mara, za katerega je bil to prvi gol na zadnjih 78 tekmah. Spet sta bila zelo dobro razpoložena Finca v domačih vrstah. Teemu Selanne je že v 52. sekundi odprl "strelske vaje", ki jih je nadaljeval njegov rojak Saku Koivu. Finski reprezentant je dosegel dva gola, s tem pa je dosegel mejo 700 točk v karieri.

Liga NHL:

Washington Capitals
: Philadelphia Flyers 3:2 *
Fehr, Semin, Green; Zherdev, Leino

New York Rangers : St. Louis Blues 0:2
Steen 2

Chicago Blackhawks : Edmonton Oilers 1:2
Pisani; Foster, Gagner

Anaheim Ducks : Nashville Predators 5:4
S. Koivu 2, Sellane, Visnovsky, Mara; Hornqvist, Sullivan, Franson, O'Reilly

*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.