Šport
13 ogledov

Washington sredi hurikana - 0:3

Aleksander Ovečkin Washington Capitals Toronto Maple Leafs NHL Reuters
Jussi Jokinen je zabil dva gola za Carolino Hurricanes, ki so v domačem RBC Centru premagali divizijske tekmece Washington Capitals (3:0). Pittsburgh Penguins prek Montreal Canadiens šele po kazenskih strelih.

Za Carolino Hurricanes je Jussi Jokinen zabil že prvi gol v prvi tretjini, ko je z igralcem manj izkoristil borbenost kapetana Erica Staala. Finec je na navdušenje domačega občinstva prednost podvojil še z zadetkom ob igralcu več na koncu druge tretjine. Skandinavec je po 25 tekmah brez gola zdaj zabil trikrat na zadnjih treh tekmah. Njegovo sušno obdobje je trajalo od 20. novembra lani.

"Če si napadalec, tako kot jaz, moraš zabijati gole, zato da bi ta ekipa zmagovala," je po tekmi povedal Jokinen. "Na srečo sem tisti gol zabil v nedeljo. Zdaj mi gre bolje in upam, da bom lahko tako tudi nadaljeval." Jiri Tlusty je zabil izjemen zadnji gol na tekmi - češki center je preigral vratarja Capitals, rojaka Tomasa Vokouna, in ploščico potisnil v mrežo.

Vratar Caroline Cam Ward je brez večjih težav zaustavil vseh 23 strelov Washingtona, ki ga je njegovo moštvo premagalo prvič v štirih letošnjih poizkusih.

Chicago je v dvoboju s Florido zabeležil že 29. zmago in ima s 64 točkami dve točki več od vodilne ekipe vzhoda New York Rangers ter eno več od Detroita z Janom Muršakom, ki na zahodu zaseda drugo mesto. Za zmago s 3:1 je bila tokrat odločilna že prva polovica, ko so gostitelji povedli s 3:0.

Bržkone je bil tokrat odločilen gol Patricka Kanea v 34. minuti, ki je po sedmih tekmah prekinil strelski post, obenem pa dosegel tretji gol za domače. Kane se je kot podajalec v statistiko vpisal tudi že pri prvem golu, ki ga je dosegel Jonathan Toews, Duncan Keith pa je tik pred koncem prve tretjine dosegel gol ob številčni premoči na ledu. Za Florido, ki je na gostovanju izgubila osmič zapored, je častni gol dosegel Jason Garrison.

"Res enkraten občutek. Če sem odkrit, sem že kar pozabil, kako se slavi ob golu. Res je bilo lepo, da sem spet zadel. Prej je bilo počasi že kar težko, ko ni naredilo 'klik' in plošček ni šel v mrežo," je bil po tekmi zadovoljen Kane.

Najbolj tesno je bilo v Pittsburghu, kjer je po izrednem preobratu domače navijače navdušil Rus Jevgenij Malkin. V dvoboju z Montrealom je bil Malkin edini med šestimi hokejisti, ki je pri končnem izvajanju kazenskih strelov ukanil nasprotnega vratarja. A še več. Pittsburgh je na domačem ledu lovil zaostanek 2:4. Najprej je v 44. minuti znižal Dustin Jeffrey, ta je dosegel dva gola in podajo, nato pa je Malkin le dve minuti in 43 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje, podaljšek in kazenske strele, kjer je dokončno odločil dvoboj.

Moštvi slovenskih igralcev v ligi sta bili tokrat prosti. V soboto Anžeta Kopitarja v Los Angelesu čaka dvoboj s Coloradom, drugouvrščeno ekipo severozahodne skupine, Detroit, za katerega je v januarju dvakrat nastopil tudi Muršak, pa bo doma igral s Columbusom, z 31 točkami iz 46 tekem trenutno najslabšo ekipo lige. Na daljavo bosta Chicago in Detroit bila tudi dvoboj za prvo mesto v konferenci in ligi, saj bo Chicago gostoval v Nashvillu.

Liga NHL, rezultati:

Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 5:4*
Carolina Hurricanes : Washington Capitals 3:0
Dallas Stars : Tampa Bay Lightning 1:2
Chicago Blackhawks : Florida Panthers 3:1
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.